Peda Solar Pumps

Tips, Advice, Ideas

Welke Pluggen Bij Welke Schroeven?

Welke Pluggen Bij Welke Schroeven
Boren – Op de pluggen en schroeven staan maten. De maat van de plug bepaalt welke maat boor u in uw boormachine zet. De juiste maat plug is afhankelijk van de dikte van de schroef. Voor schroeven van 2,5 – 3,5 mm gebruikt u een plug van 6 mm, voor schroeven van 4,5 – 6 mm.

Welke lengte schroef bij welke plug?

Overzicht pluggen specificaties

plug afmeting boordiameter schroefmaat
8×40 8 mm 4,5 – 6mm
10×50 10 mm 6 – 8 mm
12×60 12 mm 8 – 10 mm
14×70 14mm 10 – 12 mm

Welke schroef bij 8 mm plug?

Welke maat boor voor welke plug – Schroeven kunnen niet zomaar in de muur worden geschroefd. Om deze reden is een plug nodig. Elk object dat u wilt ophangen heeft een andere maat plug nodig. Maar hoe weet u nu welke maat boor u voor welke maat plug nodig heeft? Dat leggen we in onderstaande tekst voor u uit.

De eerste cruciale stap is om de gaten te boren in de muur met de, Het is namelijk zo dat de maat van de plug dezelfde maat moet zijn als de maat van de boor. Stel u hebt een plug met een diameter van 8 mm, dan is een boor met een diameter van 8 mm vereist om de pluggen en schroeven vast te zetten. Door dezelfde diameter te gebruiken in zowel de plug als de boor, weet u dat de plug strak in het gat komt te zitten.

Hierna kunt u een schroef strak in de plug schroeven. Op deze manier zal de schroef stevig in het gat in de muur blijven zitten. In onderstaande tabel kunt u aflezen welke maat schroef, plug en boor bij elkaar horen. Wanneer u deze tabel opvolgt, komen de plug en schroef muurvast te zitten.

Ø schroef Ø plug Ø boor Lengte plug Boordiepte
2,4 – 4,0 5,0 5,0 25,0 30,0
3,5 – 5,0 6,0 6,0 30,0 35,0
4,5 – 5,0 7,0 7,0 35,0 40,0
4,6 – 6,0 8,0 8,0 40,0 45,0
6,0 – 8,0 10,0 10,0 50,0 55,0
8,0 – 10,0 12,0 12,0 60,0 65,0

Welke schroef bij welke plug Fischer?

Welke schroeven heb je nodig voor de DUOPOWER pluggen? – We adviseren om verzinkte spaanplaatschroeven te gebruiken wanneer je ze binnen wil gebruiken. Bijvoorbeeld die van WOODIES, Gebruik altijd schroeven met voldraad, deze bieden meer grip in combinatie met de DUOPOWERS.

Hoeveel gewicht kan een schroef dragen?

Dient de maat van de plug gelijk te zijn aan die van mijn schroef?

Plug dikte in mm Diepte boorgat Max. trekkracht*
4 x 20 mm 25 mm 10 kg*
5 x 25 mm 30 mm 25 kg*
6 x 30 mm 35 mm 60 kg*
8 x 40 mm 45 mm 60 kg*

Hoe weet je welke schroef je nodig hebt?

Welke schroef heb ik nodig? Niet alleen de lengte en dikte zijn van belang bij een schroef, ook het soort kop is belangrijk. De kop is belangrijk voor de afwerking en stevigheid van je constructie. Een kop die verzinkt in je materiaal is mooier voor je afwerking.

  1. Een schroefkop die op je materiaal blijft liggen blijf je zien, maar is extra stevig.
  2. Schroeven met een plat verzonken kop gebruik je als je twee houtdelen op elkaar wilt bevestigen of als je een plank aan de muur wilt bevestigen.
  3. Bij harde houtsoorten is het aan te raden om het hout voor te boren om splijten te voorkomen.

Dit moet met boor die dunner is dan de diameter van de schroef. Plat verzonken schroeven geven een glad resultaat zonder dat de schroefkop uitsteekt. De kop wordt verzonken in het hout. Schroeven met een cilinderkop, ook wel bolkop genoemd, verzinken niet in het materiaal.

Ze zijn voornamelijk bedoeld als iets extra stevig vastgezet moet worden. Deze schroeven worden veel gebruikt bij het monteren van meubels en andere werkstukken waar de schroef in het zicht blijft. Tellerkopschroeven, ook wel bekend als houtbouwschroeven, zijn ontwikkeld voor het verbinden van houten balken en dragende houtconstructies.

Door de tellerkop hebben ze een groter draagvlak en klembereik, waardoor de schroef zwaarder te belasten is en er minder bevestigingspunten nodig zijn voor een stevige houtconstructie. De tellerkopschroef is hierdoor een goed alternatief voor de ‘standaard’ houtdraadbout.

Hoe kies ik de juiste schroef?

Hoe kies je de juiste lengte voor een schroef? Dit wordt bepaald aan de dikte van het te bevestigen deel. De formule die je hier voor kunt gebruiken is: minimale lengte van de schroef is 2,5x de dikte van het te bevestigen materiaal. Voorbeeld: plank 20mm x 2,5 = 50mm.

Welke pluggen voor zware belasting?

Ankerbout – Ankerbouten, ook wel keilbouten genoemd, zijn bij uitstek geschikt voor het monteren van zware belastingen. Een M12 ankerbout kan doorgaans (afhankelijk van het type ondergrond) een belasting van zo’n 200 kilo dragen. Voor de nog zwaardere klussen zijn er ook nog chemische ankers, dit is een anker geschikt voor beschadigd beton.

Hoe diep moet een plug in de muur?

Hoe diep boren voor slagplug?

Diameter in mm plug / schroef Lengte in mm plug / schroef Minimale inbouwdiepte
8 / 5,0 60 / 62 40
8 / 5,0 80 / 82 40
8 / 5,0 100 / 102 40
8 / 5,0 120 / 122 40
See also:  Welke Koelvloeistof Heb Ik Nodig?

Welke schroef voor plug 6?

Welke plugmaat bij welke schroef? – Afhankelijk van welke diameter schroeven je wil gaan gebruiken kies je de maat van de pluggen. Bij de nylon muurpluggen geldt bijvoorbeeld dat de pluggen van 6mm geschikt zijn om te gebruiken bij schroeven van 3,5mm tot 5mm diameter.

Welke plug moet ik gebruiken?

Standaard- en universele pluggen –

Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Standaardplug Standaardpluggen zijn een ideale keuze wanneer ze op massief bouwmateriaal bevestigd moeten worden. Bevestigingsondergrond: Beton Metselwerk van massieve stenen Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Universele plug De universele plug is (de naam zegt het al) bruikbaar voor elke muur. In beton en massief steen spreidt hij zich en klemt zich vervolgens vast. In geperforeerde bakstenen en wandplaten werkt hij door verknoping. Om de verknoping mogelijk te maken, heeft de plug aan het uiteinde een plugmoer. Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Plug met meerdere spreidzones Deze plug, die ook wel de parallel-spreidplug genoemd wordt, bestaat uit twee tweevoudig gedeelde spreidstukken die 90° ten opzichte van elkaar verspringen. Deze plug zorgt voor een gelijkmatige en minder belastende krachtverdeling in de steen. Daardoor is deze plug speciaal geschikt voor lichte bakstenen met verticale gaten. Maar je kunt deze plug ook goed gebruiken in onregelmatig, oud metselwerk (bijvoorbeeld bij renovaties) en in massieve stenen. Bevestigingsondergrond: Beton Metselwerk van massieve stenen Geperforeerde baksteen Cellenbeton

Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Gipsplaatplug Gipsplaatpluggen gebruik je voor de snelle montage van gipskartonplaten. Bevestigingsondergrond: Wandbouwplaten en gipsplaten Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Parapluplug Paraplupluggen werken in feite als een paraplu. Ze zijn ideaal om bijvoorbeeld lampen en gordijnroeden aan op te hangen. Bevestigingsondergrond: Wandbouwplaten en gipsplaten Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Metalen hollewandpluggen Metalen hollewandpluggen worden veel gebruikt voor het bevestigen van zware lasten met metrische schroeven (M5 en M6). Dit soort pluggen moet je wel met een speciale montagetang in het boorgat zetten. Bevestigingsondergrond: Wandbouwplaten en gipsplaten Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Universele plug De universele plug verknoopt zich achter platen en holle ruimten. Om de verknoping mogelijk te maken, heeft de plug aan het uiteinde een plugmoer. Je kunt de universele plug trouwens ook gewoon in massieve bouwmaterialen gebruiken. Bevestigingsondergrond: Beton Metselwerk van massieve stenen Geperforeerde baksteen Cellenbeton Wandbouwplaten en gipsplaten

Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Frame ankerplug Een frame ankerplug heeft vaak een lange schacht en is daardoor geschikt voor doorsteekmontages bij framebevestigingen. Bevestigingsondergrond: Beton Metselwerk van massieve stenen Geperforeerde baksteen Cellenbeton Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Schroefnagelplug Schroefnagelpluggen zijn perfect voor slagmontage: plaats de plug, sla de spijkerschroef erin en je bent klaar! Bevestigingsondergrond: Beton Metselwerk van massieve stenen Cellenbeton Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Gasbetonplug Met speciale pluggen, zoals gasbetonpluggen, kun je zware lasten in ongepleisterde gasbetonblokken eenvoudig verankeren. Bevestigingsondergrond: Geperforeerde baksteen Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Sanitairbevestiging De sanitairbevestigingsplug zoals > de OASE WB-B) is, je raadt het al, vooral geschikt voor de bevestiging van sanitair. Bevestigingsondergrond: Beton Metselwerk van massieve stenen Cellenbeton Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Isolatieplug De isolatieplug (zoals de THERMO A-ISOL) wordt vooral gebruikt voor de bevestiging van brievenbussen, buitenverlichting etc. Je brengt deze plug aan in isolatiematerialen en voor de verbinding van hardschuimplaten. Bevestigingsondergrond: Isolatieplaten (polystyreenplaten, polyurethaan-hardschuimplaten) Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Kozijnplug Met een metalen kozijnplug (zoals de WINDOW MRD) bevestig je raam- en deurkozijnen van hout, metaal en kunststof. Bevestigingsondergrond: Beton Metselwerk van massieve stenen Geperforeerde baksteen Cellenbeton

Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Composietanker Als je twee componenten-composietankers (bijvoorbeeld TVA CONTACT) gebruikt, kun je elementen verankeren zonder spreiddruk. Een composietanker bestaat uit een glazen mortelpatroon, dat gevuld is met een honingachtige substantie van polyesterhars, verharder en kwartszand. Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Samengestelde mortel Als je elementen verankert met composietmortel zonder spreiddruk (bijvoorbeeld LIQUIX TVM) kun je kleine rand- en as-afstanden aanhouden. Het boorgat wordt met behulp van een patroon met composietmortel gevuld. Vervolgens wordt de ankerstang erin geplaatst. Bij geperforeerde bakstenen en kamerstenen moet je met zeefhulzen werken. Zo kun je diepe boorgaten met injectiemortel vullen. Bevestigingsondergrond: Beton

Hoe schroef met plug in muur?

Werken met pluggen SKIL respecteert uw privacy. Door gebruik te blijven maken van deze website, stemt u in met het gebruik van cookies voor diverse doeleinden, zoals het onthouden van uw website-instellingen, het analyseren van hoe de website wordt gebruikt door bezoekers teneinde de website te verbeteren, de integratie van sociale media en het tonen van (gerichte) advertenties. Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Wie iets wil ophangen aan een muur, betonplaat, gipsplaat, baksteen of andere ondergrond (anders dan hout) heeft al snel een plug nodig. De plug zet zich vast in massieve materialen of verankert zich in of achter holle- of plaatmaterialen.

Elk bouwmateriaal vraagt om een specifieke plug. Specifieke pluggen hebben voor specifieke situaties vaak een betere houvast dan een universele plug. Nadat je de juiste plug hebt gevonden voor jouw toepassing, moet je natuurlijk de juiste maat voor de plug kiezen. De boordiameter moet daarvoor gelijk zijn aan de plugdiameter. Deze staat vaak op de plug geschreven, bijvoorbeeld s6 voor een plug- en boordiameter van 6 mm. De klassieke nylon plug bestaat in verschillende basisvormen. Bij het indraaien van een schroef zet de plug uit, waardoor deze verankert in de muur. De plug zelf kan je na het boren met een hamer voorzichtig in de muur drijven. Daarna kun je er een schroef indraaien. Let wel op dat je een schroef gebruikt die ten eerste geschikt is voor pluggen, en ten tweede de juiste lengte en dikte heeft voor de gekozen plug. Deze plug is uitgevoerd met een stalen nagel of speciale schroef en wordt met een hamer in de plug gedreven. Dit gaat veel sneller dan schroeven en is ideaal voor het bevestigen van plinten, latten, kozijnen, plafonds en wandbekleding. Eventueel kun je de schroef nadraaien met een schroevendraaier. De nylon vouwplug is een holle wand plug en bestaat uit 2 delen. Bij het aandraaien van de schroef, wordt het achterste gedeelte van de plug naar voren dubbelgevouwen. Een andere variatie is de vleugelplug. Deze heeft vier vleugeltjes aan de achterkant en is zeer bruikbaar voor ondiepe plaatsen. Je kunt hem gebruiken voor schilderijen, lichte spiegels en andere lichte zaken. De plug heeft een grote draagkracht voor bijvoorbeeld gipsplaten. Deze pluggen worden ook wel keilbouten genoemd en zijn bestemd voor zwaar belaste bevestigingen, bijvoorbeeld een zwaar rek. Een M12 keilbout kan in normale omstandigheden ongeveer 200 kg hebben. Door het aandraaien van de moer of haak, wordt de keil, of conische hoek, naar binnen getrokken. De druk die daardoor ontstaat zorgt ervoor dat de metalen segmenten uitzetten en zich tegen het omliggende materiaal persen. De parapluplug vormt achter de holle wand een verdikking. Bij het indraaien van een schroef komen de segmenten naar buiten en vouwen zich als bij een paraplu uit. Paraplupluggen worden toegepast bij plaatmateriaal en zijn ook geschikt voor het bevestigen van lichte voorwerpen aan plafonds. De Tuimelplug wordt meestal in plafonds gebruikt en bij holle wanden. Deze plug heeft vleugels die verend op een draadeindje zijn geplaatst. De plug wordt met opgeklapte vleugels in het gat geduwd en spreiden zich als het draadeindje wordt aangedraaid.

See also:  Welke Kabel Voor Inductiekookplaat?

Beoordeel dit stappenplan. Werken met pluggen Welk gereedschap heb je nodig? Tip! Bij het verwijderen van pluggen wil je voorkomen dat je de muur en het pleisterwerk onnodig beschadigt. Ga daarom heel voorzichtig te werk. Pluggen kun je met een nijptang en een los aangedraaide schroef eruit trekken.

Welke boor voor 6 mm plug?

Boormaat pluggen voorboren

Plug diameter Boor diameter
6mm 6mm
8mm 8mm
10mm 10mm
12mm 12mm

Hoe weet je de dikte van een schroef?

Diameter (dikte) opmeten – De diameter (dikte) van een schroef wordt gemeten op het schroefdraad (d) en niet er tussen (d1). Om dit op te meten kan je gebruik maken van een schuifmaat. Met een rolmaat of duimstok is dit niet nauwkeurig te meten.

Hoe ver moet een schroef in de muur?

1. Hoe bepaal ik de juiste maat? – Je raadt het al, de juiste lengte van de schroef wordt vooral bepaald door de dikte van het materiaal waar je in wilt gaan schroeven. Als vuistregel houden wij, bij GYZS, aan dat de schroeflengte 2,5x de dikte van het te schroeven materiaal moet zijn.

Welke dikte schroeven gebruiken?

Vuistregel – Wanneer u de lengte van de schroef gaat bepalen moet u als eerste de dikte van het materiaal weten dat u gaat bevestigen. De vuistregel is als volgt: dikte van materiaal x 2,5. Dus voor een plank van 10 mm. heeft u een schroef van 25 mm lang nodig.

  • Als u deze regel aanhoudt weet u in ieder geval zeker dat uw constructie stevig is bevestigd.
  • Niet alleen de lengte van de schroef is belangrijk, maar ook de dikte van de schroef.
  • Zoals bij de lengte van schroef is er voor de dikte niet echt een regel.
  • Het is van belang dat u bij het bevestigen van zware materialen een dikke schroef gebruikt.

Op een dikke schroef kan veel meer druk op worden uitgeoefend het is dus altijd beter dan een wat dikkere schroef te gebruiken.

Welke schroeven zijn het sterkst?

Trektest – We onderwerpen van elk merk tien schroeven aan een trekproef in het labo materiaalkunde van de KULeuven, Campus Geel. De machine trekt aan de schroeven tot ze breken.

Brico Sencys Inox breken bij gemiddeld 387,2 kg trekkracht Action Fischer breken bij gemiddeld 563,1 kg trekkracht Gamma huismerk breken bij gemiddeld 569,7 kg trekkracht Brico Sencys breken bij gemiddeld 536,5 kg trekkracht Spax professionele schroeven breken bij gemiddeld 613,9 kg trekkracht

Inox schroeven breken dus het snelst maar dat was te verwachten: ze zijn brozer dus je moet er iets voorzichtiger mee omgaan. Bij de vier andere soorten schroeven zijn er kleine verschillen. Het staal van de Spax schroeven is het sterkst, gevolgd door Gamma Huismerk, Action Fischer en Brico Sencys.

Wat zijn sterke schroeven?

Een sterke schroef breekt niet af tijdens het indraaien. Het punt van afbreken tijdens het indraaien wordt breekwaarde genoemd. Hoe hoger de breekwaarde van de schroef, hoe lager de kans dat de schroef afbreekt tijdens het indraaien.

Waarom zwarte schroeven?

Gipsplaatschroeven zijn gefosfateerd en daardoor zwart. Dit betekent dat deze schroeven niet roesten als je stucwerk of latexverf aanbrengt, en zorgt er ook voor dat het stucwerk of de verf beter hecht.

Waarom zelftappende schroef?

Wanneer je iets op metaal wilt monteren – Met zelftappende schroeven kun je hout op staal monteren. De zelftappende schroeven hebben geen “eigen” boorpunt. Daarom dienen deze voorgeboord te worden. De spoed van de schroef zorgt er vervolgens voor dat de schroef in het metaal getapt wordt (vast komt te zitten).

  • Van belang is dat er een juiste diameter boor voor het metaal gebruikt wordt.
  • Met onze rvs zelftappers dient je altijd rekening te houden met het feit dat je nooit je schroef te lang moet doordraaien, de schroef verliest dan zijn houvast in het staal en gaat doordraaien.
  • Ook is het verstandig om een correct bitje te gebruiken.
See also:  Welke Films Komen Uit In 2023?

Dus de exacte maat en als je maar denkt dat het bitje versleten is deze direct vervangen! Omdat de schroeven van rvs zijn, zijn deze wat zachter en slip je snel door met je bitje. Denk er ook aan om de schroeven niet te vast te willen draaien. Als ze mooi in het hout zitten direct stoppen om doorslippen in het staal te voorkomen! Kijk ook eens bij zelfborende schroeven.

Welke schroeven voor plafond?

Tuimelplug – Tuimelpluggen zijn verende, metalen pluggen die je kunt gebruiken voor holle wanden en plafonds. Dankzij de lange draadstanden overbrug je hier grote wanddiktes mee. Tuimelpluggen zijn vooral handig bij het monteren van lampen en rails en zijn verkrijgbaar met moer of als schroefhaak. Alle tuimelpluggen

Hoe noem je een schroef zonder punt?

Schroeven voor metaal – In metaal worden speciale schroeven gebruikt. Deze schroeven zijn meestal voorzien van zelftappend schroefdraad hierdoor worden deze schroeven zelftappers genoemd. Deze schroeven zijn verkrijgbaar met en zonder boorpunt. Zelftappers met boorpunt hebben als voordeel dat je de schroeven niet hoeft voor te boren. Dit bespaard tijd.

Wat is de lengte van een schroef?

Vergroot je kennis over schroeven – Weten welke schroevendraaier je het beste kunt gebruiken? Of hoe je een vastzittende schroef weer losgedraaid krijgt? Hieronder vind je meer tips & info over schroeven! Materiaal van de schroeven Schroeven worden van drie verschillende materialen gemaakt:

Staal : staal is het standaardmateriaal voor normale belasting. Stalen schroeven hebben meestal een speciale oppervlaktebehandeling ondergaan. De meest gebruikte behandelingen zijn galvaniseren of verchromen. Je gebruikt staalschroeven vooral ín huis. Roestvrijstaal : roestvrijstalen schroeven en moeren zijn absoluut roestvrij en worden vooral buitenshuis gebruikt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen roestvrijstaal A2 en roestvrijstaal A4. In beide gevallen gaat het om een legering van chroom en nikkel. Messing : messing is een niet roestende legering van koper en zink. Schroeven van dit materiaal zijn er in twee soorten: blank of gegalvaniseerd (vernikkeld of verchroomd). Messing schroeven worden gebruikt voor sanitair.

Aandraaivoorzieningen Met aandraaivoorzieningen worden de uitsparingen in de kop van de schroef bedoeld. Naast de gewone schroefgleuf bestaan er inmiddels nog heel veel andere aandraaivoorzieningen. In combinatie met het juiste gereedschap, kun je iedere schroef gemakkelijk indraaien.

De eenvoudige schroefgleuf (1) kennen we allemaal. Daarna kwam de schroef met kruiskop op de markt. Deze maakte voor het eerst het inschroeven met elektrische schroevendraaiers mogelijk zonder dat het betreffende bit (inzetstuk voor de schroevendraaier) weggleed. Verdere verbeteringen kwamen met Phillips (2), Pozidriv (3) en Torx (4).

Bij machineschroeven zien we ook de schroef met binnenzeskant (5) veel voorkomen. De Pentalobe (6) aandraaivoorziening komt vooral bij mobiele telefoons voor. Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Schroefkoppen Er bestaan veel verschillende soorten schroefkoppen. Zo zijn platkopschroeven en verzonken schroeven met bolkop bijvoorbeeld cilindrisch gevormd. Deze verdwijnen in het gat van het onderdeel dat ze moeten bevestigen en zorgen voor een overdracht van persdruk op het werkstuk.1. Welke Pluggen Bij Welke Schroeven Soorten schroefdraad Er zijn drie verschillende soorten schroefdraad:

Een metrische ISO-schroefdraad heeft een voorgevormd contraschroefdraad of een moer nodig voor een goede bevestiging. Een houtschroefdraad snijdt doorgaans zelf zijn contraschroefdraad en is daardoor zeer goed bestand tegen uittrekken. Een metalen schroefdraad vormt of snijdt eveneens zelf de benodigde contraschroefdraad.

Schroefafmeting Kies altijd schroeven van het juiste formaat voor jouw project. Dat levert het beste resultaat op! Schroefafmetingen zijn eenvoudig te controleren. Er worden altijd twee maten in millimeters aangegeven. Bijvoorbeeld: ‘4,5 x 45′ betekent dat de schroef een doorsnede heeft van 4,5 mm en 45 mm lang is. Welke Pluggen Bij Welke Schroeven De juiste schroevendraaier Het is belangrijk om de juiste maat schroevendraaier te kiezen (1). Hieronder leggen we uit waarom. Een te kleine schroevendraaier (2) beschadigt de schroef en maakt het indraaien lastiger. Een te grote schroevendraaier (3) beschadigt het werkstuk waar je de schroef in draait. Welke Pluggen Bij Welke Schroeven

Hoe diep moet een plug in de muur?

Hoe diep boren voor slagplug?

Diameter in mm plug / schroef Lengte in mm plug / schroef Minimale inbouwdiepte
8 / 5,0 60 / 62 40
8 / 5,0 80 / 82 40
8 / 5,0 100 / 102 40
8 / 5,0 120 / 122 40

Hoe ver moet een schroef in de muur?

1. Hoe bepaal ik de juiste maat? – Je raadt het al, de juiste lengte van de schroef wordt vooral bepaald door de dikte van het materiaal waar je in wilt gaan schroeven. Als vuistregel houden wij, bij GYZS, aan dat de schroeflengte 2,5x de dikte van het te schroeven materiaal moet zijn.

Welke plug voor M10 bout?

12mm nylon plug voor het inboren van M10 stokeinden en bouten. Geschikt voor gebruik in ieder steentype muur. Pluglengte is 60mm en de plug is voorzien van een diepe vertanding zodat de bout er stevig in vast komt te zitten.