Peda Solar Pumps

Tips, Advice, Ideas

Welke Cranberrysap Is Het Beste?

Welke Cranberrysap Is Het Beste
1. Flinndal Cranberry – beste cranberry algemeen, beste cranberry tegen blaasontsteking – Op nummer 1 staat Flinndal Cranberry, de beste cranberries in het algemeen, maar ook tegen een blaasontsteking. Dit cranberry supplement bevat 400 mg cranberry extract (cranberry forte) en 40 mg guldenroede-extract. Je kunt Flinndal Cranberry kopen voor €9,45 voor 30 tabletten en voor €24,95 voor 90 tabletten. Hoeveel cranberry bij blaasontsteking of hoeveel cranberry per dag in het algemeen, vraag je je misschien af? Gewoon 1 tablet per dag, zoals door Flinndal (jouw cranberry winkel) wordt aanbevolen.

Welke cranberrysap is het beste voor blaasontsteking?

Voedingstips bij blaasontsteking Blaasontsteking is vooral voor veel vrouwen een vervelend, regelmatig terugkerend probleem. Veelal wordt antibiotica voorgeschreven die helaas ook de weerstand tegen een volgende infectie vermindert.

 • Gebruik minder verzurende voeding die ontstekingen in de hand werkt – dat geldt voor alle ontstekingen – zoals koffie, zwarte thee, vlees, vleeswaren, soja, suiker, granen, frisdranken en kaas. Zo’n 75-80% van je voeding bestaat idealiter uit basen: groente, fruit, water, wat zure zuivel, kruidenthee etc. Zie ook het uitgebreide overzicht op blz.295 van ‘Weten van (h)eerlijk eten’ deel 1.
 • Wees zeer matig in het gebruik van, of nog beter, schrap de volgende voedingsmiddelen: suikers/snelle koolhydraten als tarwe/bloem/frisdranken, die een flinke insuline-aanmaak vergen. Insuline is niet alleen een hormoon dat bloedsuikers ‘wegwerkt’ naar onze cellen, het zorgt voor buikvet en het is een sterk ontstekingsbevorderend hormoon. Advies: eet dus laag glycemisch, zie tabel Glycemische Lading in mijn boek ‘Weten van (h)eerlijk eten 1′. En zie deze link: Niet voor niets hebben diabeten/pre-diabeten een hogere kans op blaasontsteking: los van het ontstekingsbevorderende effect van insuline, zorgen suikers ook voor verlaging van de weerstand, ook in onze darm (zie verderop voor de connectie tussen darmen en blaasontsteking). Ook hardnekkige Candida infecties (die gedijt bij overmatige suikers) kunnen steeds terugkerende blaasontstekingen veroorzaken.
 • Drink regelmatig over de dag verdeeld wat citroensap met water of gebruik 3-4 keer per dag een vitamine C supplement (bij voorkeur 500 of 1000 mg in de ascorbinezuur vorm, dus niet de ontzuurde versie). Dit maakt het milieu in de blaas minder geschikt voor foute bacteriën.
 • Door voldoende water/kruidenthee te drinken, krijgen bacteriën minder kans om zich te vermenigvuldigen in de blaas. Zorg wel dat je je vocht verdeeld over de dag drinkt.
 • De overgang (voor, in en na de overgang) kan een belangrijke veroorzaker zijn van blaasontstekingen, veroorzaakt door de hormonale disbalans tussen oestrogeen en progesteron. Oestrogeen houdt de slijmvliezen in de vagina en urinewegen intact en sterk zodat bacteriën er geen vat op kunnen krijgen. Bij een oestrogeen tekort worden deze slijmvliezen dunner en kunnen ze minder weerstand bieden tegen ‘foute bacteriën’. Zie hierover uitgebreide informatie + recepten in mijn boek
 • Heb je regelmatig blaasontsteking omdat je urineproductie te gering is, overweeg dan eens vochtafdrijvende kruiden en of -groenten extra te verwerken in je voeding of in een kruidenthee. Goede vochtafdrijvers zijn paardenbloem, maisharen*, bleekselderij, jeneverbes, Javaanse nierthee, solidago/guldenroede, venkel, peterselie, brandnetel, berkenblad, munt en paardenstaart/equisetum. Let op dat je dit niet ongebreideld of in hoge mate doet, dat is te heftig voor je nieren. Als je er thee van maakt zorg dan altijd dat je meerdere kruiden erin verwerkt. Ook Buchu thee drinken is een goede manier om het milieu in je blaas te corrigeren (2). * Maisharen (maisstempels) hebben naast hun vochtafdrijvende werking ook een verzachtende invloed op geïrriteerde slijmvliezen.
 • Preventief is ook ongezoete, biologische cranberrysap een goed idee. Er zijn ongelooflijk veel onderzoeken die de werking van cranberry bij blaasontsteking aantonen. Voor de optimale werking is het wel belangrijk om ongezoet cranberry sap te kopen; suikerhoudende drankjes werken ontstekingen juist weer in de hand. Drink er wel minimaal 300 ml per dag van. Een heel goed idee kan zijn om cranberry sap zonder suiker te laten fermenteren met waterkefir korrels. Zo heb je twee vliegen in een klap: in onderzoeken lijkt de combinatie cranberry + lactobacillen (in kefir) + vitamine C over goede preventieve kwaliteiten te beschikken bij terugkerende blaasontstekingen (6). Zie hieronder bij kefir. Kefir korrels kun je eenvoudig zelf bestellen via internet, bijvoorbeeld bij de
 • Vind je ongezoet cranberry sap echt niet lekker, dan kun je er een beetje (Manuka) honing door doen. Manuka honing lijkt goede kwaliteiten te hebben als het gaat om de bestrijding van resistente bacteriën (4)(5).
 • Dagelijks een teen rauwe knoflook – niet meer dan 1 – kan ook meehelpen om bacteriën als de E-Coli, de grootste veroorzaker van blaasontsteking, het leven zuur te maken. Bij blaasontstekingen t.g.v. de E-Coli bacterien is er vaak een tekort aan Bifodo bacteriën in de darm. Deze kun je natuurlijk via een probioticum aanvullen maar blijvend je vezelinname verhogen is een structuelere oplossing. Kies voor vezels als kokos, lijnzaad, peulvruchten, noten, zaden, groente, fruit, inuline, psyllium etc.
 • Zorg voor gezonde darmen die ook dagelijks ontlasting produceren! Recepten staan volop in mijn boek, Een gezonde darm is een basisvoorwaarde om blaasontstekingen te voorkomen: het gros (80-90%) van de bacteriën die blaasontsteking veroorzaken zijn pathogene bacteriën die onze darm de kans hebben gehad om zich te sterk te vermenigvulldigen. Deze ‘verhuizen’ (zeker bij vrouwen) heel gemakkelijk van de anus naar de urinebuis. Gezondere bacteriën in onze darm bieden dus bescherming! Gebruik daarom dagelijks iets van probiotische voeding: water- of yoghurtkefir, Biogarde, zure ongezoete yoghurt zoals Demeter Yomia met probiotica of karnemelk. Ook is een goede manier om de hoeveelheid goede bacteriën in je darm te verhogen. Let op: de commerciële flesjes probiotische zuiveldrank in de supermarkt zijn niet alleen heel duur, ze bevatten ook heel veel suikers. Kies zoveel mogelijk voor (rauwe) biologische of biologisch-dynamische zuivel vanwege het fermentatieproces. Zeker als je al meerdere keren antibiotica hebt moeten gebruiken om je blaasontsteking onder controle te krijgen is dit zeer belangrijk. Gebruik tijdens of na een antibioticakuur ook het liefst een supplement met probiotische bacteriën om je immuunsysteem zo snel mogelijk weer te versterken. Vooral de lactobacillen (allerlei soorten) zijn goed onderzocht als het gaat om het tegengaan van terugkerende blaasontstekingen (1)(3). Zie ook het artikel over
 • Andere fermentatieproducten zoals zuurkool, miso, tamari, brooddrank, melkwei, kefir, gefermenteerde groentesappen en met mate koffie en thee zijn prima om de goede bacteriën in de darm goed te laten functioneren en te laten overleven.
 • Zorg ook voor dagelijks prebiotica in je voeding. Deze voedingstoffen zorgen ervoor dat de goede darmbacteriën kunnen groeien/overleven zodat foute/ziekmakende bacteriën in hun groei worden belemmerd. Mooie voedingsbronnen van prebiotica zijn:
 1. Inuline : artisjok, asperge, prei, ui, arrowroot, witlof, zoete aardappel, knoflook, aardpeer en cichoreiwortel.
 2. Pectines : geraspte appel (biologische met schil) en het witte schilletje van citrusvruchten.
 3. Arabinogalactanen worden o.a. gevonden in Arabisch gom (van bomen en planten). Ook komen arabinogalactanen voor in tomaten, wortel en medicinale paddenstoelen zoals de reishi, verder in kokosmeel, wortel, zwarte bonen, peer, tomaat, kokosnoot, curcuma longa (geelwortel) en in salie. Als je geen kans ziet om ze in je voeding te verwerken kun je altijd nadenken over een supplement zoals Inuline of Psyllium of een supplement met arabinogalactanen
See also:  Welke Netflix Abonnementen Zijn Er?

Essentiële suikers: Al jaren horen we van alles over essentiële aminozuren (uit eiwitten) en essentiële vetzuren (de onverzadigde vetzuren Omega-3, -6 en -9). Pas sinds een aantal jaren wordt er ook regelmatig gepubliceerd over essentiële suikers. De wetenschap die zich hiermee bezig houdt is de Glycobiologie, de wetenschap over suikers. Het woord essentieel geeft aan dat deze stoffen van wezenlijk belang zijn, maar we ze zelf niet kunnen maken en dus zijn aangewezen op onze voeding.

Twee specifieke belangen van deze essentiële suikers voor onze gezondheid (de rest van het artikel staat in, bijlage Essentiële suikers):

 1. Net als essentiële vetzuren en aminozuren zijn ook essentiële suikers van groot belang voor het goed functioneren van al onze cellen, dus voor ALLE lichaamsprocessen.
 2. Essentiële suikers zijn specifiek nodig om alle communicatie tussen cellen in ons lichaam en ons brein mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan ons immuunsysteem: als er een foute bacterie is, moeten alle cellen die hiermee te maken hebben zo spoedig mogelijk weten wat ze moeten doen. Essentiële suikers vormen als het ware ‘antennes’ op onze celwanden zodat cellen met elkaar kunnen ‘praten’ en elkaar kunnen informeren zodat de juiste ‘acties’ in werking worden gezet.

Dit komt voor in groene bonen, linzen en groenten: kool, broccoli, aubergine, tomaten, paddenstoelen, shiitake en fruit: zwarte, blauwe en rode bessen, kruis- en veenbessen, cranberries, perziken, appels, sinaasappelen en ananas. Ook komt het voor in Aloë Vera bladeren, kelp, cayenne en fenegriek.

Dit komt voor in moedermelk, kelp, zeewier, Japanse bruine algen, champignons, medicinale paddenstoelen (Reiskhi, Shiitake, Mai take, Coriolus Vesicolor) en zaden. Kelp bevat fucose, xylose, mannose en galactose. Xylose remt de groei van schadelijke bacteriën. De hoogste tijd dus om essentiële suikers weer toe te voegen aan ons eten.

Dat is niet heel ingewikkeld, zie recepten in ‘. Voor een goede algemene gezondheid is het belangrijk om alle essentiële suikers weer in ons eetpatroon toe te voegen en niet alleen de hierboven genoemde. Vraag dan eventueel bij een natuurarts/therapeut om een gerichter voedingsadvies of ondersteuning met een homeopathisch middel/supplement/kruidenpreparaat om uit de vicieuze cirkel van blaasontsteking > antibiotica > blaasontsteking > antibiotica te komen. Deze zijn er namelijk volop en zijn ook eeuwenlang door de mensheid gebruikt, maar vanwege de wetgeving in Nederland mag er niets over gezegd worden op straffe van een boete. Super simpel recept natuurlijk. Waarom ik hem deel is omdat er heel wat mensen met steeds terugkerende blaasontstekingen rondlopen. Deze informatie vervangt geen enkele medische of voedingskundige behandelingen of adviezen. Het is niet bedoeld als therapie, maar als ondersteuning in de breedste zin van het woord. De auteur is niet verantwoordelijk voor eventuele klachten en bijwerkingen. Mensen die deze informatie opvolgen doen dit op eigen risico. De lezer wordt uitdrukkelijk geadviseerd om zich te wenden tot zijn arts als hij/zij twijfels heeft over zijn persoonlijke gezondheidssituatie. Hoewel de informatie met grote zorg en na gedegen onderzoek is samengesteld, stelt de auteur zich niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in deze informatie. Zeker niet als u ook medicijnen gebruikt. Raadpleeg ook dan een deskundige. De informatie op deze website gaat over voeding, soms met een link naar voedingssupplementen. Houd er s.v.p rekening mee dat:

 • Voeding slechts één van de pijlers is waarmee onze gezondheid te beïnvloeden is. Ontspanning, beweging, omgeving (in de brede zin van het woord) en voldoende slaap zijn even belangrijke pijlers.
 • Informatie over voedingsstoffen niet een-op-een kan worden doorvertaald naar supplementen. Andersom kunnen onderzoeken die worden aangehaald op basis van supplementen niet een-op-een worden doorvertaald naar voeding.
 • Voeding die als gezond te boek staat is slechts gezond als jij het kunt verteren. (Denk ook aan eten wat je slecht verteert als je eigenlijk geen trek hebt).
 • In bepaalde periodes van je leven kunnen voedingstoffen die als gezond te boek staan (tijdelijk) minder geschikt zijn.
 • Alle grote onderzoeken die over voeding gepubliceerd zijn gaan over voedingspatronen, niet over losse voedingsstoffen. Ook al worden er soms individuele voedingsstoffen genoemd, ze hebben pas effect als ze onderdeel worden van een gezond voedingspatroon en een gezonde leefstijl.
 • Op deze website wordt GEEN specifieke voedselstroming gevolgd. Daarom zijn sommige recepten of weetjes niet geschikt bij specifieke dieten.
See also:  Welke Energieleverancier Is Het Goedkoopst?

: Voedingstips bij blaasontsteking

Hoeveel cranberry tegen blaasontsteking?

Onderzoek naar cranberry’s – Uit een onderzoek uit 2016, uitgegeven door de American Journal of Clinical Nutrition, blijkt dat het drinken van 240 milliliter cranberrysap per dag het aantal blaasontstekingen bij vrouwen met bijna 40% vermindert. Verder werd er in dit onderzoek aangetoond dat cranberry’s ook werkzame stoffen tegen E-colibacteriën bevatten.

 • Dit betekent dus dat cranberry’s meerdere unieke stoffen bevatten die de gezondheid ondersteunen.
 • Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel,
 • Wat je vraag ook is, we helpen je verder.
 • Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken.

Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari,

Hoe vaak mag je cranberrysap drinken?

Idealiter is het raadzaam om 1 tot 2 glazen cranberrysap per dag te nemen. Je mag maximaal 4 kopjes per dag drinken, maar onthoud: het moet puur zijn, zonder suiker en zonder al te veel calorieën.

Is cranberry goed voor de nieren?

Cranberry-extract – Als je naar je plaatselijke supermarkt gaat op zoek naar cranberrysap om je te genezen van een urineweginfectie, zul je teleurgesteld zijn. Cranberrysap wordt meestal verdund met suikers en fructose-glucosestroop. De werkelijke hoeveelheid cranberry erin is beperkt.

 1. Oop daarom biologische cranberry die ongezoet is of koop verse veenbessen en maak je eigen sap met een sapcentrifuge (dit kan ook worden ingevroren).
 2. Je kunt ook veenbessen koken en ze mengen met appelmoes om ze op natuurlijke wijze zoeter te maken.
 3. De meest geschikte optie voor velen kan echter zijn om voor een cranberry-supplement te gaan.
See also:  Welke Euromunten Zijn Geld Waard?

Dit is een effectieve manier om je cranberry-voorraad te vergroten zonder dat je elke dag grote hoeveelheden cranberrysap hoeft te drinken. Een studie gepubliceerd in het International Journal Immunopathology and Pharmacology wees uit dat cranberry-extracten de aanhechting van bacteriën aan de epitheelcellen van de nieren voorkomen, waardoor nierinfecties worden voorkomen.

Onderzoek in de BJU International suggereert verder dat cranberrysap kan helpen het risico op het ontwikkelen van nierstenen te verminderen. Studies suggereren echter dat cranberry-extracten niet zo effectief zijn als zich eenmaal een UTI heeft ontwikkeld. Dit komt omdat het bij het voorkomen van UTI’s bacteriën zich hechten aan de urinewegen.

Het is minder effectief als de bacteriën zich al hebben gehecht. Om deze reden is cranberry effectiever in het voorkomen van UTI’s dan bij het behandelen ervan. UTI’s moeten worden behandeld met conventionele antibiotica. Veenbessen kunnen ervoor zorgen dat je nieren efficiënt werken en kunnen de ontwikkeling van een infectie of ziekte helpen voorkomen.

Hoeveel cranberry mag je per dag?

Een veel voorkomende dosering van cranberry is 120 tot 1600 mg extract per dag. Er is geen maximale dosering voor cranberry vastgesteld. Houdt je altijd aan de aanwijzingen op de verpakking.

Wat is de beste antibiotica tegen blaasontsteking?

Nitrofurantoïne is een antibioticum. Het werkt tegen infecties met bacteriën. Artsen schrijven het voor bij blaasontsteking bij mannen en bij blaasontsteking bij vrouwen.

Welke thee goed tegen blaasontsteking?

7. Zet een warme kop thee – Warmte doet je blaas en buik goed, zeker bij een blaasontsteking. Guldenroedethee helpt om blaasontsteking te voorkomen; het heeft een sterk reinigende werking. Zet dus lekker een pot – dan moet je vaker plassen – en drink het gedurende de dag.

Hoeveel cranberrysap per dag bij blaasontsteking?

Welke Cranberrysap Blaasontsteking? (Question) Asked By: Stanley Cox Date: created: May 26 2023 Answered By: Ethan Carter Date: created: May 29 2023 Want uit recent onderzoek van de wetenschap & gezondheidwebsite Vox blijkt dat één of twee glazen cranberry niet voldoende is.

Is gember goed voor blaasontsteking?

De kracht van gemberthee – Gember is een ontstekingsremmer, het is een ware heelmeester voor je immuunsysteem. Wanneer je last hebt van een pijnlijke keel, blaasontsteking of griep, kan gember veel goeds doen om je immuunsysteem te ondersteunen. Dit komt door de stof capsaïcine.