Peda Solar Pumps

Tips, Advice, Ideas

Welke Browser Heb Ik?

Welke Browser Heb Ik
Druk op “Start”, linksonder op het scherm. Dan staat er meestal bovenaan welke browser standaard is op de PC. De meest gebruikte zijn Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Opera en Google Chrome. Minder populair zijn Flock, Camino, Konqueror, ChromePlus, Lunascape en Seamonkey.

Hoe kan ik zien wat mijn standaardbrowser is?

Standaard browser instellen op Android telefoon – Bij je Android telefoon is Google Chrome bijna altijd de standaard browser. Liever een andere als je standaard? Zo kun je de standaard browser instellen op Android:

Download de browser die je als standaard wilt hebben uit de Play Store wanneer dat nog niet is gedaan. Open Instellingen en ga in het menu naar ‘Apps’. Daarna kies je voor ‘Standaard-apps kiezen’. In dit menu kun je allemaal standaarden selecteren, meer dan alleen je standaard browser. Voor de browser ga je naar de ‘Browser app’, die waarschijnlijk standaard op Google Chrome staat. In het volgende menu selecteer je welke browser je graag als de standaard wilt. Vanaf nu is dit je standaard browser app.

Is Google Chrome je standaard browser? Haal er nog meer uit met deze handige Chrome instellingen, Liever Safari op je iPhone 14 en ben je een gamer? Zo stream je al je games via Xbox Game Pass in je browser.

Welke browser versie heb ik?

Bekende browsers – Bekende browsers zijn Google Chrome, Edge en Mozilla Firefox voor Windows-computers en Safari voor de Mac. Om te internetten gebruikt u waarschijnlijk één van deze browsers, maar welke? Het is in een oogopslag te ontdekken, aan de menuknop in het internetprogramma.

Staan er tijdens het internetten rechtsboven drie liggende streepjes ? Dan gebruikt u Firefox.Staan er tijdens het internetten rechtsboven drie bolletjes boven elkaar ? Dan gebruikt u Google Chrome.Staan er tijdens het internetten rechtsboven drie bolletjes naast elkaar ? Dan gebruikt u Edge.Werkt u op een Mac dan gebruikt u Safari.

Welke browser gebruik ik op mijn smartphone?

1. Chrome – Welke Browser Heb Ik Eén van de fijnste browsers om te gebruiken, is logischerwijs Chrome, De officiële browser van Google, die veelal standaard wordt meegeleverd met Android-toestellen, werkt slim en snel samen met vrijwel alle andere diensten van Google. Als je Chrome op de desktop gebruikt, is het ook een goede optie voor mobiel gebruik.

Zo worden bladwijzers, favorieten en wachtwoorden gesynchroniseerd en is Chrome steeds beter en vollediger aan het worden, hoewel nog steeds velen klagen over de soms haperende prestaties van de app. Daarnaast is er een handige besparingsmodus beschikbaar waarmee je MB’s bespaart tijdens het surfen en kun je incognito browsen via de incognitomodus.

→ Download Chrome in Google Play (gratis) Steun Android Planet Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen, Alvast bedankt!

Is Google ook een browser?

Google is allang niet meer alleen een zoekmachine. Het bedrijf ontwikkelt vele toepassingen voor het internet en heeft ook een browser: Google Chrome.

Wat is een standaard browser?

Standaard-apps in Android: zo kies je ze – Het kiezen van standaard-apps is een optie die al jarenlang in Android zit, maar nu pas wordt toegevoegd aan iPhones met iOS 14, Met de standaard-apps bepaal je bijvoorbeeld wat de browser is die altijd wordt gebruikt op je Android-telefoon.

 1. Open de instellingen-app op je Android-smartphone;
 2. Tik op ‘Apps en meldingen’; en kies vervolgens onderaan voor ‘Geavanceerd’;
 3. Tik op ‘Standaard-apps’. Bij opties als ‘Browser-app’ en ‘Links openen’ selecteer je welke apps jij het liefst gebruikt.

Welke Browser Heb Ik Kies je bijvoorbeeld Brave als je nieuwe standaard-browser, dan worden linkjes die je krijgt toegestuurd automatisch in deze app geopend. Ook kun je hier kiezen dat je bijvoorbeeld sms’jes ontvangt en verstuurt met Facebook Messenger, en niet de standaard Berichten-app.

Is Safari een browser?

Als u een Mac gebruikt of een iPhone hebt, is de kans groot dat u bekend bent met de Safari-webbrowser. Het feit dat het vooraf is geïnstalleerd als de standaardbrowser voor gebruikers van Apple-producten, geeft het zeker een vroeg voordeel, maar Firefox heeft zijn eigen set handige functies die het een aantrekkelijk alternatief maken en het kan nu als uw standaardbrowser op uw Mac en iPhone worden ingesteld. Welke Browser Heb Ik

Beveiliging en privacy
Privénavigatiemodus
Blokkeert standaard tracking-cookies van derden
Blokkeert cryptomining-scripts
Blokkeert sociale trackers

Privacy is een veelbesproken onderwerp voor technologiebedrijven geworden, omdat ze zich realiseren dat steeds meer mensen zich kwetsbaar voelen voor zaken als datalekken, advertentietrackers en hackers. Maar als het gaat om de echte middelen die mensen gebruiken om door de eigenlijke interwebs te navigeren, blijft het dan bij woorden of ondernemen ze daadwerkelijk actie om uw gegevens veilig te houden? Zoals eerder vermeld, is Apple een van die bedrijven die onlangs heeft besloten meer aandacht aan privacy te geven.

Nog niet zo lang geleden heeft Apple cross-site-trackingpreventie geïmplementeerd in Safari, waardoor wordt voorkomen dat advertenties u volgen op internet. Safari biedt ook een sterk-wachtwoordsuggestie wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwe account op elke website. En als u gebruik maakt van het iCloud-ecosysteem, synchroniseert het dat wachtwoord veilig met uw andere apparaten, zodat u het eigenlijk nooit hoeft te onthouden.

Net als Safari hebben wij bij Firefox privacy en veiligheid een hoofdthema gemaakt. Maar in tegenstelling tot Safari doen wij dat al heel lang. Mozilla (ons moederbedrijf) was zelfs een van de eerste stemmen in de technische gemeenschap die alarm sloeg over online privacy. Onze privénavigatiemodus blokkeert trackers en wist uw wachtwoorden, cookies en geschiedenis telkens wanneer u deze sluit. Maar u kunt ook onze geavanceerde privacyfuncties ervaren, zelfs in de normale navigatiemodus. Met de nieuwste versie van Firefox is Verbeterde bescherming tegen volgen standaard ingeschakeld.

Dit voorkomt dat zaken als cross-site-trackers u volgen terwijl u over het web surft. Omdat Facebook bijna dagelijks wordt betrapt op privacyproblemen, is onze extensie Facebook Container erg logisch. Het maakt het moeilijker voor Facebook om u op internet te volgen – vergelijkbaar met wat Safari doet om cross-site-tracking te voorkomen – maar Firefox isoleert uw Facebook-sessie in een aparte container, waardoor Facebook niet kan volgen wat u op andere websites doet.

Waarom moeten ze immers weten wat u opzoekt op WebMD? Wat beveiliging betreft is Firefox ook solide. Telkens wanneer u Firefox gebruikt, kunt u met de rechtermuisknop in het wachtwoordveld klikken om veilig een sterk wachtwoord te genereren met de optie Wachtwoord invullen.

 1. Wanneer u uw nieuwe wachtwoord opslaat, zullen we u vragen om dit op te slaan in de ingebouwde wachtwoordbeheerder, Lockwise,
 2. We bieden gebruikers met en zonder een account ook een ander gratis en nuttig product genaamd Monitor, dat u automatisch waarschuwt als uw gegevens voorkomen in een bekend datalek.

Als u ervoor kiest om Safari te gebruiken, bent u in veilige handen zolang u een Apple-apparaat gebruikt. Maar Safari werkt alleen op Apple-apparaten, terwijl Firefox op Windows, macOS, iOS, Android en Linux werkt. Het maakt dus niet uit welk besturingssysteem u kiest, met Firefox heeft u overal onze beveiliging en privacybescherming.

Bruikbaarheid
Automatisch afspelen blokkeren
Navigeren met tabbladen
Bladwijzerbeheerder
Automatisch invullen van formulieren
Zoekmachine-opties
Tekst naar spraak
Lezermodus
Spellingscontrole
Webextensies/add-ons
Hulpmiddel voor schermafdrukken in de browser

Apple staat bekend om zijn gesloten ecosysteem omdat het betrekking heeft op het maken van software voor zijn producten. Maar in de App Store biedt het wel een sectie voor ontwikkelaars om plug-ins en add-ons te maken om de browser robuuster te maken.

 1. Deze extensies zijn ook doorzoekbaar via de App Store en kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan Safari.
 2. Naast de normale set functies die u in een browser zou verwachten, zoals navigeren met tabbladen en privénavigatie, heeft Safari ook enkele onverwachte functies.
 3. Als een gebruiker bijvoorbeeld ergens op een pagina in Safari met de rechtermuisknop op een woord klikt en vervolgens op Zoeken klikt, krijgen ze een woordenboekdefinitie plus vermeldingen uit de thesaurus, App Store, films en meer.

Ouderlijk toezicht in Safari is eenvoudig aan te passen, waardoor de volwassenen wat geruster kunnen zijn wanneer de kinderen nieuwsgierig worden naar internet. Net als Safari moedigt Firefox zijn enthousiaste ontwikkelaarsgemeenschap aan om add-ons en extensies voor de browser te maken.

En omdat ons platform opensource is, is er een uitgebreide selectie met een schat aan functionaliteit. U krijgt als u zich inschrijft voor een Firefox-account ook toegang tot unieke services, zoals Pocket, dat rechtstreeks in de browser is ingebouwd. Met de knop Pocket voor Firefox kunt u webpagina’s en video’s in Firefox in slechts een klik opslaan in Pocket, zodat u een opgeschoonde versie die vrij is van afleidingen kunt lezen, wanneer en waar u dat wilt – zelfs offline.

Firefox is ook geweldig voor video en audio. Met de rechtstreeks in de browser ingebouwde en automatisch ingeschakelde optie om automatisch afspelen te blokkeren, zal geen enkele website u ooit onuitgenodigd toeschreeuwen of -blaffen. Screenshots is een andere populaire functie die in de Firefox-browser is ingebouwd, waarmee u eenvoudig een schermafdruk van uw scherm kunt opslaan.

Als u een schermafdruk maakt, dan kunt u ervoor kiezen het bestand te kopiëren of kiezen in welke map u het wilt opslaan, in plaats van uw bureaublad te vervuilen. Beide browsers hebben veel gelijksoortige functies, evenals enkele unieke functies. Het is het vermelden waard dat, als u veel schermafdrukken maakt, u zich zult afvragen hoe u ooit zonder deze handige functie die rechtstreeks in Firefox is ingebouwd hebt kunnen leven.

Maar als u alleen op zoek bent naar een snelle, privébrowser voor surfen en winkelen, wilt u Firefox misschien eens proberen – vooral als u uitsluitend Safari gebruikt omdat het vooraf is geïnstalleerd als standaardbrowser op uw computer. Uiteindelijk zult u ontdekken welke beter past bij uw behoeften.

Portabiliteit
Beschikbaarheid op besturingssystemen
Beschikbaarheid op mobiele besturingssystemen
Synchroniseert met mobiel
Wachtwoordbeheer
Hoofdwachtwoord

Firefox en Safari bieden beide een naadloze ervaring bij het schakelen van desktop naar mobiel browsen of vice versa. Voor Safari is een van de belangrijkste troeven de continuïteitsfuncties. Het synchroniseert uw bladwijzers, tabbladen, geschiedenis en meer met iCloud, zodat ze beschikbaar zijn op al uw apparaten.

 1. Dat betekent dat u een tabblad op uw iPhone kunt openen en deze ook op uw macOS-laptop kunt laten verschijnen met slechts een klik.
 2. Firefox biedt een vergelijkbare synchronisatiefunctie wanneer u zich aanmeldt voor een gratis Firefox-account, waarmee gebruikers hun bladwijzers, navigatiegeschiedenis, voorkeuren, wachtwoorden, ingevulde formulieren, add-ons en de laatste 25 geopende tabbladen gemakkelijk kunnen synchroniseren op meerdere computers.

Wat Firefox onderscheidt van Safari, is dat het beschikbaar is op elk desktop- of mobiel platform, iOS, Android, Windows of macOS, waardoor portabiliteit naar elk apparaat dat u bezit wordt gestimuleerd. De Firefox-app voor iOS en Android is een van de snelste browsers die beschikbaar is en heeft ook solide beveiligings- en anti-trackingfuncties – een enorm pluspunt als u constant wisselt tussen een laptop en mobiele apparaten.

Aangezien Safari de eigen webbrowser van Apple is, werkt iCloud-synchronisatie uitsluitend met Apple-producten. Dit kan enigszins beperkend zijn als u bijvoorbeeld zowel een Android-gebruiker als een iPhone-gebruiker bent of als u een Windows-pc hebt voor uw werk, maar een iPhone als uw persoonlijke apparaat gebruikt.

Safari geeft een prima surfervaring die eenvoudig, snel en naadloos is als u een Apple-gebruiker bent met meerdere Apple-producten. Net als Safari is Firefox een snelle en bruikbare browser, maar privacy en cross-platformcompatibiliteit zijn onze bepalende kenmerken.

Firefox wordt elke maand bijgewerkt met nieuwe functies en functionaliteit. Zo heeft bijvoorbeeld een recente update onze Verbeterde bescherming tegen volgen standaard ingeschakeld voor nieuwe gebruikers, dat cookies en cross-site-trackers effectief blokkeert. Uiteindelijk komt het neer op wat u waardeert in uw browser.

Als u intensief gebruikmaakt van het Apple-ecosysteem, is Safari nog steeds een goede keuze. Maar als u waarde hecht aan het hebben van de nieuwste en beste privacybescherming en het kunnen werken met meerdere besturingssystemen, denken wij dat Firefox uw beste keuze is.

Wat is de meest gebruikte browser?

Google Chrome is verreweg de meest populaire en meest gebruikte webbrowser voor desktops. Maar als je kijkt naar de globale markt, zie je dat er ook andere browsers zijn die een serieus marktaandeel aan het vergaren zijn en die je niet zomaar kan negeren.

Browser Percentage marktaandeel van desktop browsers
Google Chrome 77.03%
Safari 8.87%
Mozilla Firefox 7.69%
Microsoft Edge 5.83%
Internet Explorer 2.15%
Opera 2.43%
QQ 1.98%
Sogou Explorer 1.76%
Yandex 0.91%
Brave 0.05%

Marktaandeel van browsers – desktop

Hoe heet de browser van Samsung?

Samsung Internet-logo Samsung Internet Browser (kortweg Samsung Internet ) is een mobiele webbrowser voor smartphones en tablets, ontwikkeld door Samsung Electronics, De browser, die gebaseerd is op het open-source Chromium -project, wordt voor-geïnstalleerd op Samsung Galaxy -apparaten en kan sedert 2015 gedownload worden vanuit de Google Play,

Waar vind ik de browser op mijn iPhone?

Ga naar ‘Instellingen’ en scrol omlaag totdat u de browser-app of de e-mailapp vindt. Tik op de app en tik vervolgens op ‘Standaard browserapp’ of ‘Standaard Mail-app’. Selecteer een browser- of e-mailapp om deze als standaard in te stellen.

Wat is de browser van Microsoft?

De nieuwe Microsoft Edge is gebaseerd op Chromium en is uitgebracht op 15 januari 2020. De browser is compatibel met alle ondersteunde versies van Windows en met macOS. Als je deze browser downloadt, wordt de oudere versie van Microsoft Edge vervangen op Windows 10-pc’s.

 • Met snelheid, prestaties, beste compatibiliteit in zijn klasse voor websites en extensies, en ingebouwde privacy- en beveiligingsfuncties, is dit de enige browser die je ooit nodig hebt.
 • Microsoft Edge verouderd is de HTML-browser die werd geïntroduceerd met Windows 10 in juli 2015.
 • Het was de standaardbrowser op Windows 10-pc’s.

Klik hier voor meer informatie Microsoft Edge de nieuwe versie. De nieuwe Microsoft Edge nu

Welke browser is beter Chrome of Firefox?

Firefox versus Chrome: welke is beter? In 2008 introduceerde Google Chrome. De impact daarvan als innovatie in browsertechnologie was onmiddellijk. Chrome laadde websites sneller, nam minimale schermruimte in beslag en bood een onmiskenbaar eenvoudige gebruikersinterface.

 1. Fast-forward naar vandaag: het concurrentielandschap voor browsers is veranderd, doordat veel mensen zich beginnen af te vragen wat er gebeurt met hun online gegevens zoals surfgeschiedenis, wachtwoorden en andere gevoelige informatie.
 2. Er is veel veranderd sinds 2008, toen Chrome op het toneel verscheen.

Bij Firefox hebben we hard gewerkt om onze interface opnieuw te ontwerpen en gebruikers een steeds groter aantal privacy- en prestatieverbeteringen te bieden, evenals tal van handige browserhulpmiddelen. En hier zijn we dan, de browseroorlogen laaien weer op en het is tijd om Firefox-browser opnieuw te beoordelen en te vergelijken met Google Chrome. Welke Browser Heb Ik

Beveiliging en privacy
Privénavigatiemodus
Blokkeert standaard tracking-cookies van derden
Blokkeert cryptomining-scripts
Blokkeert sociale trackers

Bij Firefox hebben we een groot aantal toegewijde gebruikers die onze koersvaste toewijding aan online privacy waarderen. De nieuwste versie van Firefox bevat bijvoorbeeld een functie met de naam Verbeterde bescherming tegen volgen (VBV), die standaard is ingeschakeld voor alle gebruikers wereldwijd.

 1. VBV blokkeert meer dan 2000 trackers, waaronder sociale trackers van bedrijven zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.
 2. Het heeft ook een geïntegreerde functie genaamd, die u automatisch op de hoogte stelt als uw wachtwoord is gelekt of moet worden bijgewerkt.
 3. Naast deze beveiligingen verwijdert de privénavigatiemodus van Firefox automatisch uw navigatiegegevens, zoals geschiedenis en cookies, zonder sporen achter te laten nadat u uw sessie hebt beëindigd.

We hebben onlangs ook onze toewijding aan privacy en transparantie met betrekking tot gebruikersgegevens herhaald in onze meest recente waarin staat: “Bij Mozilla geloven we dat privacy van fundamenteel belang is voor een gezond internet.” Google Chrome is in alle opzichten een veilige browser, met functies zoals Google Safe Browsing, dat gebruikers helpt te beschermen door een niet te missen waarschuwing weer te geven wanneer ze proberen naar gevaarlijke websites te navigeren of gevaarlijke bestanden te downloaden. In feite hebben zowel Chrome als Firefox een strenge beveiliging. Ze kennen beide “sandboxing”, dat de processen van de browser scheidt, zodat een schadelijke website andere delen van uw laptop of ander apparaat niet infecteert. Hoewel Chrome een veilige webbrowser blijkt te zijn, is de omgang met privacy twijfelachtig.

 1. Google verzamelt eigenlijk een verontrustend grote hoeveelheid gegevens van zijn gebruikers, waaronder locatie, zoekgeschiedenis en websitebezoeken.
 2. Google maakt zich sterk voor het verzamelen van gegevens en zegt dat het dit doet om zijn services te verbeteren, zoals het helpen zoeken naar een trui of coffeeshop zoals degene die u eerder hebt gekocht of bezocht.

Anderen zijn het er echter niet mee eens en wijzen erop dat Google feitelijk een ongekende hoeveelheid gegevens verzamelt voor zijn eigen marketingdoeleinden. Ze zeggen dat ze uw informatie privé houden voor hackers, maar dat doet niet ter zake. Google beheert zelf ‘s werelds grootste advertentienetwerk, grotendeels dankzij gegevens die ze van hun gebruikers verzamelen.

Bruikbaarheid
Automatisch afspelen blokkeren
Navigeren met tabbladen
Bladwijzerbeheerder
Automatisch invullen van formulieren
Zoekmachine-opties
Tekst naar spraak
Lezermodus
Spellingscontrole
Webextensies/add-ons
Hulpmiddel voor schermafdrukken in de browser

ul>Qua functies bieden zowel Firefox als Chrome een grote bibliotheek met extensies en plug-ins, waarbij de catalogus van Chrome veel groter is dan elke andere browser, terwijl deze netjes kan worden geïntegreerd met andere Google-services, zoals Gmail en Google Documenten.Hoewel niet zo uitgebreid als de add-onbibliotheek van Chrome, biedt Firefox, als open-sourcesoftware met een enorm aantal actieve medewerkers, ook een ongelooflijk aantal nuttige extensies.Firefox heeft ook een synchronisatiefunctie om uw open en recente tabbladen, navigatiegeschiedenis en bladwijzers op al uw apparaten te bekijken.Terwijl Chrome goede sier maakt met add-ons en extensies heeft Firefox een mooie selectie ingebouwde functies, zoals de ongelooflijk handige schermopname-tool en de leesmodus, die alles van de pagina verwijdert behalve de tekst van het artikel dat u aan het lezen bent.

Als u graag talloze tabbladen hebt openstaan, is de gebruikersinterface van groot belang. In Firefox worden uw tabbladen niet steeds kleiner naarmate u er meer opent, maar kunt er horizontaal doorheen scrollen. Google Chrome verkleint open tabbladen tot alleen nog het favicon zichtbaar is.

Dat is lastig als u meerdere tabbladen van dezelfde website hebt openstaan: u ziet dan verschillende keren hetzelfde favicon. Wat betreft aanpassen: onze fans zullen u vertellen dat de mogelijkheid elementen in de gebruikersinterface naar believen te verplaatsen en te rangschikken een van hun favoriete aspecten van Firefox is.

In Chrome kunt u elementen soms wel verbergen, maar verplaatsen is zelden of nooit mogelijk. We moeten echter wel opmerken dat het in zowel Chrome als Firefox vrij eenvoudig is het uiterlijk en het thema van de browser aan te passen.

Portabiliteit
Beschikbaarheid op besturingssystemen
Beschikbaarheid op mobiele besturingssystemen
Synchroniseert met mobiel
Wachtwoordbeheer
Hoofdwachtwoord

Vanzelfsprekend zijn Firefox en Chrome beide beschikbaar op de populairste besturingssystemen voor desktop en mobiel (Windows, macOS, Linux, Android, iOS). In zowel Chrome als Firefox kunt u zaken als wachtwoorden, bladwijzers en open tabbladen tussen al uw apparaten synchroniseren.

Firefox heeft echter de toegevoegde beveiliging van een hoofdwachtwoord, dat alle opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden achter een extra slot en grendel bewaart. Met een Firefox-account kunt u een open tabblad handmatig verzenden van uw desktopcomputer naar uw mobiele apparaat en omgekeerd. Chrome synchroniseert tabbladen automatisch als u die instelling hebt gekozen.

Dat is handig als u bijvoorbeeld een artikel op een ander apparaat verder wilt lezen, maar misschien niet als verschillende personen, die zijn aangemeld op uw Google-account, gelijktijdig aan het surfen zijn. We kunnen stellen dat Firefox en Chrome elkaar in portabiliteit en bruikbaarheid weinig ontlopen.

Chrome heeft een lichte voorsprong in bruikbaarheid door de enorme hoeveelheid extensies, maar als het aankomt op privacy wint Firefox: wij beschermen de online-gegevens van onze gebruikers en bieden gratis geïntegreerde diensten als wachtwoordbeheerders die u ook waarschuwen als uw gegevens betrokken zijn bij een datalek.

Om praktische redenen kunt u natuurlijk ook gewoon beide browsers gebruiken: Firefox wanneer het aankomt op privacy en Chrome als u nog erg afhankelijk bent van het ecosysteem van Google. Maar met het groeiende aantal pogingen onze persoonsgegevens te roven zou Firefox op de lange termijn wel eens de beste keus kunnen zijn voor wie hecht aan online privacy.

Welke browser gebruikt Microsoft?

Desktopcomputers en laptops – Gebruik de meest recente versies van de volgende browsers voor de meest optimale beleving van Microsoft 365 voor het web.

Windows 11 : de nieuwe Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome Windows 10 : De nieuweMicrosoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome MacOS : de nieuweMicrosoft Edge, Apple Safari of Chrome Linux : Microsoft 365 voor het web werkt in zowel het nieuwe Microsoft Edge, Firefox als Chrome onder Linux, maar sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar.

Als uw organisatie afhankelijk is van Internet Explorer 8 of Internet Explorer 9 voor toegang tot oudere web-apps en -services, kunt u de IE-modus voor het nieuwe Microsoft Edge proberen.

Wat is verschil tussen zoekmachine en browser?

Een browser is software waarmee pagina’s op het World Wide Web worden afgebeeld. Een search engine of zoekmachine is software waarmee op onderwerp naar pagina’s gezocht kan worden.

Wat is het verschil tussen Google Chrome en Google?

Chrome is het internetprogramma van Google. Het is wereldwijd de meest gebruikte browser en staat bekend als de snelste.

Welke browser gebruikt Google?

Chrome instellen als je standaardbrowser Als je Chrome instelt als je standaardbrowser, worden links waarop je klikt, automatisch geopend in Chrome. Als Chrome nog niet op je computer staat, moet je eerst,

 1. Klik op je computer op het menu Start,
 2. Klik op Instellingen Apps Standaard-apps,
 3. Typ onder Standaardopties instellen voor apps de optie Chrome in het zoekvak klik op Google Chrome,
 4. Klik bovenaan naast ‘Van Google Chrome uw standaardbrowser maken’ op Standaard instellen,
  • Bekijk de lijst onder de knop ‘Standaard instellen’ om te zien of de wijziging is toegepast op de juiste bestandstypen.
 5. Sluit het venster met instellingen.
 1. Klik op je computer op het menu Start,
 2. Klik op Instellingen,
 3. Open je standaard-apps:
  • Oorspronkelijke versie: klik op Systeem Standaard-apps,
  • Makersupdate: klik op Apps Standaard-apps,
 4. Klik onderaan bij Webbrowser op je huidige browser (meestal Microsoft Edge).
 5. Klik in het venster ‘Kies een app’ op Google Chrome,

Voeg een snelkoppeling toe aan de taakbalk zodat je Chrome later snel kunt openen:

 1. Open Chrome op je computer.
 2. Klik in de Windows-taakbalk onder in het scherm met de rechtermuisknop op Chrome.
 3. Klik op Aan taakbalk vastmaken,
 1. Open Chrome op je computer.
 2. Klik rechtsboven op Meer,
 3. Klik op Instellingen,
 4. Klik in het gedeelte Standaardbrowser op Maak standaard,
  • Als je deze knop niet ziet, is Google Chrome al ingesteld als je standaardbrowser.

Wat is de beste en veiligste browser?

Samenvatting – Het kiezen van de veiligste browser in 2023 is vrij eenvoudig. In het algemeen is het kiezen van een browser met een verbonden ecosysteem, zoals Chrome, Edge of Safari, een garantie dat je data nooit 100% veilig is. Dat wil niet zeggen dat het geen goede browsers zijn, maar privacy staat niet bovenaan.

Hoe stel ik Edge in als standaard browser?

Artikel-ID : 00132435 / Laatst gewijzigd : 29-03-2019 Afdrukken Indien u ervoor kiest om Windows 10 te installeren, krijgt u toegang tot Microsoft Edge, een nieuwe internetbrowser die Internet Explorer vervangt. Houd er echter rekening mee dat wanneer u upgradet naar Windows 10 vanaf een eerdere versie van Windows, Edge uw nieuwe standaardbrowser voor internet wordt, ongeacht welke standaardbrowser u daarvoor gebruikte.

 1. Ga naar Start en selecteer in het Start Menu Instellingen, Selecteer vervolgens Systeem,
 2. Selecteer het tabblad Standaard-apps en scrol vervolgens omlaag totdat u Webbrowser ziet.
 3. Klik of tik op de browser die momenteel als standaard wordt vermeld (doorgaans is dat Microsoft Edge ) en kies de door u gewenste browser uit de lijst. OPMERKING : Zorg dat de browser die u wilt gebruiken, juist is geïnstalleerd. Alleen browsers die op uw computer zijn geïnstalleerd, worden in de lijst weergegeven.
 • Registreer uw product Krijg toegang tot alle informatie, houd uw product up-to-date en geniet van geweldige aanbiedingen
 • Sony-community Ga naar onze community en deel uw ervaringen en oplossingen met andere klanten van Sony

Wat is de standaardbrowser van Apple toestellen?

De betaaloptie is alleen zichtbaar voor iPhone, iPad, Mac en Apple Watch-gebruikers die online shoppen via Safari, de standaardbrowser van Apple.

Waar vind ik mijn browser op mijn iPhone?

Als u een Mac gebruikt of een iPhone hebt, is de kans groot dat u bekend bent met de Safari-webbrowser. Het feit dat het vooraf is geïnstalleerd als de standaardbrowser voor gebruikers van Apple-producten, geeft het zeker een vroeg voordeel, maar Firefox heeft zijn eigen set handige functies die het een aantrekkelijk alternatief maken en het kan nu als uw standaardbrowser op uw Mac en iPhone worden ingesteld. Welke Browser Heb Ik

Beveiliging en privacy
Privénavigatiemodus
Blokkeert standaard tracking-cookies van derden
Blokkeert cryptomining-scripts
Blokkeert sociale trackers

Privacy is een veelbesproken onderwerp voor technologiebedrijven geworden, omdat ze zich realiseren dat steeds meer mensen zich kwetsbaar voelen voor zaken als datalekken, advertentietrackers en hackers. Maar als het gaat om de echte middelen die mensen gebruiken om door de eigenlijke interwebs te navigeren, blijft het dan bij woorden of ondernemen ze daadwerkelijk actie om uw gegevens veilig te houden? Zoals eerder vermeld, is Apple een van die bedrijven die onlangs heeft besloten meer aandacht aan privacy te geven.

Nog niet zo lang geleden heeft Apple cross-site-trackingpreventie geïmplementeerd in Safari, waardoor wordt voorkomen dat advertenties u volgen op internet. Safari biedt ook een sterk-wachtwoordsuggestie wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwe account op elke website. En als u gebruik maakt van het iCloud-ecosysteem, synchroniseert het dat wachtwoord veilig met uw andere apparaten, zodat u het eigenlijk nooit hoeft te onthouden.

Net als Safari hebben wij bij Firefox privacy en veiligheid een hoofdthema gemaakt. Maar in tegenstelling tot Safari doen wij dat al heel lang. Mozilla (ons moederbedrijf) was zelfs een van de eerste stemmen in de technische gemeenschap die alarm sloeg over online privacy. Onze privénavigatiemodus blokkeert trackers en wist uw wachtwoorden, cookies en geschiedenis telkens wanneer u deze sluit. Maar u kunt ook onze geavanceerde privacyfuncties ervaren, zelfs in de normale navigatiemodus. Met de nieuwste versie van Firefox is Verbeterde bescherming tegen volgen standaard ingeschakeld.

Dit voorkomt dat zaken als cross-site-trackers u volgen terwijl u over het web surft. Omdat Facebook bijna dagelijks wordt betrapt op privacyproblemen, is onze extensie Facebook Container erg logisch. Het maakt het moeilijker voor Facebook om u op internet te volgen – vergelijkbaar met wat Safari doet om cross-site-tracking te voorkomen – maar Firefox isoleert uw Facebook-sessie in een aparte container, waardoor Facebook niet kan volgen wat u op andere websites doet.

Waarom moeten ze immers weten wat u opzoekt op WebMD? Wat beveiliging betreft is Firefox ook solide. Telkens wanneer u Firefox gebruikt, kunt u met de rechtermuisknop in het wachtwoordveld klikken om veilig een sterk wachtwoord te genereren met de optie Wachtwoord invullen.

 1. Wanneer u uw nieuwe wachtwoord opslaat, zullen we u vragen om dit op te slaan in de ingebouwde wachtwoordbeheerder, Lockwise,
 2. We bieden gebruikers met en zonder een account ook een ander gratis en nuttig product genaamd Monitor, dat u automatisch waarschuwt als uw gegevens voorkomen in een bekend datalek.

Als u ervoor kiest om Safari te gebruiken, bent u in veilige handen zolang u een Apple-apparaat gebruikt. Maar Safari werkt alleen op Apple-apparaten, terwijl Firefox op Windows, macOS, iOS, Android en Linux werkt. Het maakt dus niet uit welk besturingssysteem u kiest, met Firefox heeft u overal onze beveiliging en privacybescherming.

Bruikbaarheid
Automatisch afspelen blokkeren
Navigeren met tabbladen
Bladwijzerbeheerder
Automatisch invullen van formulieren
Zoekmachine-opties
Tekst naar spraak
Lezermodus
Spellingscontrole
Webextensies/add-ons
Hulpmiddel voor schermafdrukken in de browser

Apple staat bekend om zijn gesloten ecosysteem omdat het betrekking heeft op het maken van software voor zijn producten. Maar in de App Store biedt het wel een sectie voor ontwikkelaars om plug-ins en add-ons te maken om de browser robuuster te maken.

 • Deze extensies zijn ook doorzoekbaar via de App Store en kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan Safari.
 • Naast de normale set functies die u in een browser zou verwachten, zoals navigeren met tabbladen en privénavigatie, heeft Safari ook enkele onverwachte functies.
 • Als een gebruiker bijvoorbeeld ergens op een pagina in Safari met de rechtermuisknop op een woord klikt en vervolgens op Zoeken klikt, krijgen ze een woordenboekdefinitie plus vermeldingen uit de thesaurus, App Store, films en meer.

Ouderlijk toezicht in Safari is eenvoudig aan te passen, waardoor de volwassenen wat geruster kunnen zijn wanneer de kinderen nieuwsgierig worden naar internet. Net als Safari moedigt Firefox zijn enthousiaste ontwikkelaarsgemeenschap aan om add-ons en extensies voor de browser te maken.

En omdat ons platform opensource is, is er een uitgebreide selectie met een schat aan functionaliteit. U krijgt als u zich inschrijft voor een Firefox-account ook toegang tot unieke services, zoals Pocket, dat rechtstreeks in de browser is ingebouwd. Met de knop Pocket voor Firefox kunt u webpagina’s en video’s in Firefox in slechts een klik opslaan in Pocket, zodat u een opgeschoonde versie die vrij is van afleidingen kunt lezen, wanneer en waar u dat wilt – zelfs offline.

Firefox is ook geweldig voor video en audio. Met de rechtstreeks in de browser ingebouwde en automatisch ingeschakelde optie om automatisch afspelen te blokkeren, zal geen enkele website u ooit onuitgenodigd toeschreeuwen of -blaffen. Screenshots is een andere populaire functie die in de Firefox-browser is ingebouwd, waarmee u eenvoudig een schermafdruk van uw scherm kunt opslaan.

 1. Als u een schermafdruk maakt, dan kunt u ervoor kiezen het bestand te kopiëren of kiezen in welke map u het wilt opslaan, in plaats van uw bureaublad te vervuilen.
 2. Beide browsers hebben veel gelijksoortige functies, evenals enkele unieke functies.
 3. Het is het vermelden waard dat, als u veel schermafdrukken maakt, u zich zult afvragen hoe u ooit zonder deze handige functie die rechtstreeks in Firefox is ingebouwd hebt kunnen leven.

Maar als u alleen op zoek bent naar een snelle, privébrowser voor surfen en winkelen, wilt u Firefox misschien eens proberen – vooral als u uitsluitend Safari gebruikt omdat het vooraf is geïnstalleerd als standaardbrowser op uw computer. Uiteindelijk zult u ontdekken welke beter past bij uw behoeften.

Portabiliteit
Beschikbaarheid op besturingssystemen
Beschikbaarheid op mobiele besturingssystemen
Synchroniseert met mobiel
Wachtwoordbeheer
Hoofdwachtwoord

Firefox en Safari bieden beide een naadloze ervaring bij het schakelen van desktop naar mobiel browsen of vice versa. Voor Safari is een van de belangrijkste troeven de continuïteitsfuncties. Het synchroniseert uw bladwijzers, tabbladen, geschiedenis en meer met iCloud, zodat ze beschikbaar zijn op al uw apparaten.

Dat betekent dat u een tabblad op uw iPhone kunt openen en deze ook op uw macOS-laptop kunt laten verschijnen met slechts een klik. Firefox biedt een vergelijkbare synchronisatiefunctie wanneer u zich aanmeldt voor een gratis Firefox-account, waarmee gebruikers hun bladwijzers, navigatiegeschiedenis, voorkeuren, wachtwoorden, ingevulde formulieren, add-ons en de laatste 25 geopende tabbladen gemakkelijk kunnen synchroniseren op meerdere computers.

Wat Firefox onderscheidt van Safari, is dat het beschikbaar is op elk desktop- of mobiel platform, iOS, Android, Windows of macOS, waardoor portabiliteit naar elk apparaat dat u bezit wordt gestimuleerd. De Firefox-app voor iOS en Android is een van de snelste browsers die beschikbaar is en heeft ook solide beveiligings- en anti-trackingfuncties – een enorm pluspunt als u constant wisselt tussen een laptop en mobiele apparaten.

Aangezien Safari de eigen webbrowser van Apple is, werkt iCloud-synchronisatie uitsluitend met Apple-producten. Dit kan enigszins beperkend zijn als u bijvoorbeeld zowel een Android-gebruiker als een iPhone-gebruiker bent of als u een Windows-pc hebt voor uw werk, maar een iPhone als uw persoonlijke apparaat gebruikt.

Safari geeft een prima surfervaring die eenvoudig, snel en naadloos is als u een Apple-gebruiker bent met meerdere Apple-producten. Net als Safari is Firefox een snelle en bruikbare browser, maar privacy en cross-platformcompatibiliteit zijn onze bepalende kenmerken.

 • Firefox wordt elke maand bijgewerkt met nieuwe functies en functionaliteit.
 • Zo heeft bijvoorbeeld een recente update onze Verbeterde bescherming tegen volgen standaard ingeschakeld voor nieuwe gebruikers, dat cookies en cross-site-trackers effectief blokkeert.
 • Uiteindelijk komt het neer op wat u waardeert in uw browser.

Als u intensief gebruikmaakt van het Apple-ecosysteem, is Safari nog steeds een goede keuze. Maar als u waarde hecht aan het hebben van de nieuwste en beste privacybescherming en het kunnen werken met meerdere besturingssystemen, denken wij dat Firefox uw beste keuze is.