Peda Solar Pumps

Tips, Advice, Ideas

Kasteelvrouwe Emmy Waar In Frankrijk?

Kasteelvrouwe Emmy Waar In Frankrijk
In ‘Kasteelvrouwe Emmy’ verbouwt de optimistische Emmy – vrijwel in haar eentje – het kasteel van haar dromen. Ket kasteel, dat in de Franse Dordogne staat, lijkt door Emmy alleen bekeken te worden met een roze bril. Er moet namelijk ontzettend veel verbouwd worden.

 • Ijkers hebben er een hard hoofd in dat Emmy óóit klaar zal zijn met de verbouwing.
 • Het zou me verbazen als dat chateau ooit af komt” Het dak is lek, de vloer moet anders.
 • Eigenlijk alles moet aan het kasteel in de Dordogne nog gebeuren.
 • Emmy’s eigen partner vond het al geen realistische klus, dat zijn vriendin het kasteel kocht voor aardig wat geld.

Hij woont dan ook nog ‘gewoon’ in Nederland. En na twee afleveringen van Kasteelvrouwe Emmy weten ook de kijkers het zeker: Emmy heeft te veel hooi op haar vork genomen.

Waar woont Rutger van Emmy?

Rutger zag er geen heil in en bleef wonen op zijn woonboot in ‘t Gooi, zodat ze op geheel eigen wijze zelf ging klussen. Niet gehinderd door enig gevoel voor prioriteiten, maar wel met liefde, lol en hier en daar wat wanhoop als ze wéér tegen een tegenvaller aanliep.

Hoe oud is Emmy en Rutger ik vertrek?

In de uitzending van 1-1-2021 zien we hoe Emmy (60) haar droom probeert te verwezenlijken. Ze koopt een vervallen kasteel in Frankrijk zonder dat haar man Rutger (69) dezelfde droom deelt.

Wat kost het kasteel van Emmy?

Voor twee personen betaal je in het laagseizoen voor één nacht 90 euro. Vanaf twee nachten betaal je voor twee personen 80 euro per nacht. In het hoogseizoen schiet de prijs ook omhoog: dan betaal je voor één nacht 100 euro en vanaf twee nachten ben je 90 euro per nacht kwijt.

Is kasteelvrouw Emmy afgelopen?

Kasteelvrouw Emmy heeft een nieuw dak, de Britse adel moet nu zelf afwassen Om zichzelf een beetje te troosten keek Emmy afgelopen winter 120 keer dezelfde dvd van een kasteelromance. In haar keuken, want daar stond het enige houtkacheltje. Het dak van haar Franse kasteel was zo lek als een vergiet en de regen drupte door de plafonds.

Haar man Rutger, die toch al niet erg geloofde in haar droomkasteel, zat ondertussen met z’n natje en z’n droogje in Nederland, en even leek het erop alsof ze zelf ook weinig fiducie meer had in haar megaproject. Dinsdagavond was de laatste aflevering van Kasteelvrouwe Emmy (MAX) en het Franse sprookje eindigde best goed, of in elk geval hoopvol.

Ze was een ton en acht maanden stress verder, maar het dak zat erop. Ik hoop dat Emmy gisteravond naar Het echte leven van de Britse adel (MAX) heeft gekeken. Dan zou ze gezien hebben dat ook hertogen, prinsessen en een achterneef van prins Charles tobben met hun kastelen.

 1. Genoeg bezit, geen geld.
 2. Lord Mountbattens achttiende-eeuwse landgoed heeft een hertenkamp, het huis een gothische kapel en honderd ramen, maar die moet de lord zelf lappen (met The Times ).
 3. Prinses Olga Romanoff (een verwant van tsaar Nicolaas II) heeft het landgoed geërfd waar haar voorouders onderdak vonden na hun vlucht uit Rusland.

Zij is 2,5 miljoen verder en het huis staat nog steeds op instorten. Alleen het onderhoud ervan kost haar 60.000 euro per jaar. Ze lacht er smakelijk om als ze het vertelt, wat moet ze anders? Wie de serie Downton Abbey kent, over een fictieve adellijke Britse familie tussen 1912-1925, zag per jaar de krankzinnige weelde afkalven.

Eerst vertrok het huispersoneel. De dienstmeiden, de lijfknechten, de keukenhulpen konden elders beter werk vinden, met meer vrijheid en salaris. Het fortuin slonk. Om aan geld te komen moest de familie het landgoed openstellen voor betalende bezoekers. Dorpelingen stonden in de rij om zich te vergapen aan de glorie die verging.

Status weg, geld op, en dus verdween ook de ledigheid van de elite. Werken, dat deed je niet als je een beetje deftig was. Maar nu moesten ze wel, en hun nazaten ploeteren een eeuw later voort om overeind te houden wat er rest. Dus zie je prinses Olga een rondleiding door haar landgoed geven aan bezoekers (voor 17 pond de neus).

Hier een portret van haar als jong meisje, daar een marmeren buste van overgrootvader Alexander. Grasmaaien en stront van de paarden scheppen doet ze zelf en ze vuilbekt erbij zoals alleen adellijke dames dat kunnen. Net als hun voorouders eind negentiende eeuw, huren de Mountbattens een Franse chef-kok in met vier Michelinsterren op z’n naam.

Hij verzorgt een pop-up diner waar gasten voor 200 euro per couvert mogen aanschuiven. Lady en Lord Fitzalan-Howard moeten de 80.000 euro die het kost om hun 126 kamers te verwarmen zien terug te verdienen met hun wijngaard. Een fles mousserende Britse wijn voor 24 euro is flink aan de prijs, ontdekken ze als ze achter een schamel kraampje op de markt hun bubbels proberen te slijten.

Asteelvrouw Emmy is niet vies van hard werken. Of het allemaal zo efficiënt gaat is een tweede, ze doet het. Ter inspiratie ging ze op bezoek bij een achttiende-eeuws kasteel in de buurt van het hare, waar een verre nazaat van Napoleon een Napoleon-museum van heeft gemaakt. Het ziet er schitterend uit, prachtig gerestaureerd van binnen en van buiten.

Uniformen en wapentuig in de vitrines, en in de keuken servies en glaswerk met een N erin gegraveerd. Napoleon heeft er vast nog van gegeten. Wordt zeker niet meer gebruikt, vermoedt Emmy. Zeker wel, zegt de museumeigenaar. Alleen niet zo vaak. Hij moet alles zelf weer afwassen.

Waar ligt het kasteel van Emmy en Rutger?

In ‘Kasteelvrouwe Emmy’ verbouwt de optimistische Emmy – vrijwel in haar eentje – het kasteel van haar dromen. Ket kasteel, dat in de Franse Dordogne staat, lijkt door Emmy alleen bekeken te worden met een roze bril. Er moet namelijk ontzettend veel verbouwd worden.

 • Ijkers hebben er een hard hoofd in dat Emmy óóit klaar zal zijn met de verbouwing.
 • Het zou me verbazen als dat chateau ooit af komt” Het dak is lek, de vloer moet anders.
 • Eigenlijk alles moet aan het kasteel in de Dordogne nog gebeuren.
 • Emmy’s eigen partner vond het al geen realistische klus, dat zijn vriendin het kasteel kocht voor aardig wat geld.

Hij woont dan ook nog ‘gewoon’ in Nederland. En na twee afleveringen van Kasteelvrouwe Emmy weten ook de kijkers het zeker: Emmy heeft te veel hooi op haar vork genomen.

Waar woont Kasteel vrouw Emmy?

Zó gaat het nu met kasteelvrouw Emmy: ‘Eenzaam ben ik gelukkig nooit’ Kasteelvrouwe Emmy Waar In Frankrijk Eveline schrijft wekelijks in Vriendin over de renovatie van haar Franse Villa Verte. En dát maakt haar reuzenieuwsgierig naar tv-ster Emmy die vlakbij precies hetzelfde doet. Alleen verbouwt Emmy een heus kasteel! Een beetje nerveus dat ‘Ik-Vertrek’-persoonlijkheid Emmy mij wil ontvangen, draai ik de oprijlaan in van Chateau des Chauvaux.

Het Franse kasteel waar Emmy sinds 2020 in haar eentje woont. Naast me zit een Franse fotograaf. Heel even moet ik zoeken naar de inrit, maar eenmaal door de smalle entree rijd ik een prachtig terrein op. Voor me verschijnt het kasteel. Al bij het uitstappen worden we begroet door Bobby en Jula, broer en zus witte herdershond.

En ja, daar is Emmy ook! Met een grote glimlach op haar gezicht. Binnen brandt de houtkachel, want stoken op het Franse platteland is geen probleem. Op de keukentafel staat een schaal zelfgebakken kweeperencake (“Die peren schillen doe ik nooit meer, zoveel werk!”).

 • In het hout van de achterdeur een flinke kier waar de wind doorheen blaast.
 • Asten vol antiek porselein waar Emmy tien minuten later thee in serveert.
 • Als het daar alleen maar mooi staat te zijn, heb ik er niets aan.”In stilte grinnik ik.
 • Straks, als ik mijn B&B open, wil ik ook graag die gedachten hebben.
See also:  Hoeveel Mag Er Op Een Spaarrekening Staan België?

Emmy leert me al in dat eerste kwartier een belangrijke levensles. Zuinigheid is mooi, maar genieten is beter! Met ons drietjes smullen we van de meegebrachte taart.

Hoe gaat het met Emily en Rutger Ik Vertrek?

Een update vanuit Douzillac – Met ons gaat alles goed, ondanks een heel bewogen en enerverende tijd. Het Franse leven bevalt mij, Emmy, uitstekend! Ik geniet enorm van de vrijheid, de natuur, het klimaat en de Franse joie de vivre. Voor Rutger wordt het ook steeds aantrekkelijk om naar Frankrijk te komen.

Hij heeft besloten om komende zomer een aantal maanden in het kasteel te komen wonen. Het leven als kasteelvrouw is super leuk, hoewel het in de werkelijkheid meer op het leven als kasteelboerin, klusvrouw en schoonmaker lijkt. Het ontvangen van gasten vind ik nog veel leuker dan ik had kunnen bedenken.

Het is zo leuk om het kasteelleven met anderen te kunnen delen. Er zijn nu twee kamers met eigen badkamer klaar. De salle à manger (eetkamer) en de keuken zijn bijna gereed. Het is veel werk en het valt soms erg tegen wat je op een dag kunt doen. Maar ik ga gestaag verder!

Hoe gaat het met Emmy en Rutger?

Toch is Rutger (5) een onmisbaar personage in Kasteelvrouwe Emmy. Als onvrijwillige kasteelheer en pessimist levert hij een nodig contragewicht bij Emmy, hij is de yin bij haar yang, de Bert bij haar Ernie: ‘Ik begrijp er niks van, maar ik accepteer alles.

Hoe heet Rutger van Emmy?

Kasteelvrouwe Emmy: Max-serie over de avonturen van Utrechters Rutger en Emmy in Frankrijk Het was zonder meer een van de meest memorabele afleveringen van Ik Vertrek. Utrechters Emmy en Rutger Versteegh verkochten hun huis en kochten een kasteel in Frankrijk.

 1. De wat chaotische maar altijd opgewekte Emmy liet zich door tegenvallers niet uit het veld slaan.
 2. Want tegenvallers waren er.
 3. Denk alleen aan het dak dat vernieuwd moest worden.
 4. Rutger, in veel de tegenpool van Emmy, zag het allemaal met de nodige reserves aan en was blij dat hij kon terugvallen op zijn woonboot in Nederland.

Hoe is het nu met Emmy en Rutger? In de serie Kasteelvrouwe Emmy heeft omroep Max het stel de afgelopen drie jaar gevolgd. Uiteraard zijn er de nodige tegenvallers, maar Rutger en Emmy weten ook volop te genieten van hun verblijf. Ondanks de nodige tegenvallers blijft Emmy genieten In de eerste aflevering zien we hoe Emmy leeft van dag tot dag leeft. In drie jaar tijd heeft ze twee kamers opgeknapt voor betalende gasten. Hiermee hoopt ze de restauratie van het kasteel verder te kunnen bekostigen.

 • Maar dat schiet nog niet erg op; het pand is nog altijd niet wind- en waterdicht.
 • Maar Emmy laat zich niet gek maken.
 • Ze probeert een raam te openen om van het uitzicht te kunnen genieten, maar daardoor ziet ze ook gelijk hoe beroerd de dakgoot eraan toe is.
 • Er komen gasten, dus dan moeten de kamers er tiptop uitzien.

Wat betreft klussen mag ze dan chaotisch zijn, als het op styling aankomt is Emmy een pietje-precies. Omdat Rutger voor een halfjaar naar Frankrijk wil komen, verhuurt hij zijn woonboot. Hij wil zelf ervaren hoe het Franse leven bevalt. Maar vlak voor vertrek wordt hij opgeroepen door het ziekenhuis, voor een knieoperatie.

 1. Emmy moet ondertussen in Frankrijk voor de gasten zorgen.
 2. Dat levert een dubbel gevoel op.
 3. Tot overmaat van ramp valt constant de stroom uit in het kasteel én gaat het brandalarm af.
 4. Emmy regelt een elektricien om het probleem op te lossen, maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.
 5. Asteelvrouwe Emmy, met voice-over door André van Duin, is vanaf dinsdag 31 mei om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Lees het interview dat De Nuk na Ik Vertrek met Rutger Versteegh had. : Kasteelvrouwe Emmy: Max-serie over de avonturen van Utrechters Rutger en Emmy in Frankrijk

Hoeveel verdient kasteelvrouw Emmy?

Ze verdient $ 350.000 per aflevering van Schaamteloos.

Is Dag van het kasteel gratis?

Kasteel Keukenhof | Lisse | Gratis – Op een bijzonder plekje in de Bollenstreek ligt een schitterend historisch landgoed op zijn bezoekers te wachten. Verscholen tussen de bossen en de bloembollenvelden, midden in de hectiek van de Randstad en toch zo sereen en rustiek van sfeer.

 1. Activiteiten: Bezoek het kasteel De begane grond van Kasteel Keukenhof is van 10:00 – 16:00 uur geopend voor publiek en vrij toegankelijk.
 2. Onze gidsen staan voor je klaar om uitleg te geven over de historie, architectuur en inrichting van Kasteel Keukenhof.
 3. Nog meer ontdekken? Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen en meer te zien van het kasteel.

Tickets voor een rondleiding kosten € 5 per persoon. Roofvogelshow Om 11:00 uur en 13:00 uur is er een spectaculaire roofvogelshow in de kasteeltuin. Kinderactiviteiten Voor kinderen is er op deze dag ook veel te beleven! Onderzoek het leven rond de bijenkasten met NME De Groene Bol (14:00 en 15:00 uur), loop de Kabouterwandeling, doe de speurtocht of aai de dieren bij de kinderboerderij.

LAM museum Kunstliefhebbers kunnen de dag combineren met een bezoek aan het Lisser Art Museum. Het museum is extra geopend van 11:00 – 17:00 uur. Ook wandelen er in en rondom het museum kunstenaars. Boek je ticket gemakkelijk via de website van het LAM museum, Restaurant de Hofboerderij Restaurant de Hofboerderij is tussen 10:00 – 17:00 uur geopend voor een goede kop koffie met vers gebak, een heerlijk lunchbroodje of voor een borrel.

Let op: het aantal parkeerplaatsen is beperkt dus kom op de fiets! Toegang en parkeren is gratis.

See also:  Welke 2 Euro Munten Zijn Geld Waard?

Keukenhof 12161 AN Lisse

Wat is het grootste kasteel van de wereld?

Malbork, ook wel bekend als Slot Mariënburg, is het grootste kasteel ter wereld. Je vindt dit kasteel in het gelijknamige plaatsje Malbork in het noorden van Polen, vlakbij de stad Gdansk. Het kasteel is gebouwd in 1274 en werd vanwege de toenemende grootte van het leger gedurende de jaren steeds verder uitgebouwd.

Op een gegeven moment woonden er zelfs ruim 3000 ridders in het kasteel van Malbork. Helaas is het kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de helft verwoest, maar inmiddels is het grotendeels in ere hersteld. Als je het noorden van Polen bezoekt, raad ik je zeker aan om een bezoek te brengen aan dit bijzondere kasteel.

Kijk mee naar Malbork, het grootste kasteel ter wereld!

Wie is de voiceover van kasteelvrouw Emmy?

Pietje-precies – Wat betreft klussen mag ze dan chaotisch zijn, als het op styling aankomt is Emmy een pietje-precies. Omdat Rutger voor een halfjaar naar Frankrijk wil komen, verhuurt hij zijn woonboot. Hij wil zelf ervaren hoe het Franse leven bevalt.

Maar vlak voor vertrek wordt hij opgeroepen door het ziekenhuis, voor een knieoperatie. Emmy moet ondertussen in Frankrijk voor de gasten zorgen. Dat levert een dubbel gevoel op. Tot overmaat van ramp valt constant de stroom uit in het kasteel én gaat het brandalarm af. Emmy regelt een elektricien om het probleem op te lossen, maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

Kasteelvrouwe Emmy, met voice-over door André van Duin, is vanaf dinsdag 31 mei 2022 om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1. : Eigenzinnige Emmy Postma jaagt droom na in ‘Kasteelvrouwe Emmy’ bij MAX

Van wie is de stem bij Kasteelvrouwe Emmy?

Omdat de klus nog lang niet geklaard is, krijgt haar verhaal in Kasteelvrouw Emmy een vervolg. Extra genieten: de voice-over wordt verzorgd door André van Duin.

Wie is de stem bij kasteelvrouw Emmy?

Na de Meilandjes en de Scheetjes bij SBS6 brengt nu ook Omroep MAX een Ik Vertrek -stel terug op de beeldbuis. Het gaat om de eigenzinnige kasteelvrouw Emmy Postma, die in haar eentje een Frans chateau kocht. Ook haar man Rutger zal gevolgd worden. Kasteelvrouwe Emmy, met voice-over door André van Duin, is vanaf dinsdag 31 mei om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

 • Het leek de ietwat chaotische Emmy zo leuk: een eigen kasteel in Frankrijk.
 • Dat haar romantische ideaalbeeld haar zakelijke blik wat vertroebelde bleek, ondanks waarschuwingen van haar man Rutger, al snel na de aankoop.
 • Het opknappen werd toch een wat grotere klus dan gedacht en erger nog, het dak bleek te lekken, maar Emmy ging onverschrokken door.

Omroep MAX volgt hoe het haar en haar man vergaat. 🏰 #OmroepMAX volgt Emmy Postma in het najagen van haar grote droom! De avonturen van het echtpaar Emmy en Rutger, bekend van #IkVertrek, zijn weinig mensen ontgaan. @Jan_Slagter kijkt ernaar uit: “Heel mooi hoe Emmy haar dromen najaagt en zich door niemand tegen laat houden.”.

Pic.twitter.com/h5jOLA0PvP — Omroep MAX (@OmroepMAX) March 23, 2021 De 62-jarige Emmy maakte in een korte tijd grote indruk door in haar eentje een vervallen Frans kasteel van 300.000 euro te kopen met maar liefst tien slaapkamers en zes hectare grond. Ze wilde het verbouwen tot chambres d’hôtes. De langgekoesterde droom van Emmy komt uit.

Een droom die haar man Rutger (70) echter niet deelt. In plaats van meeverhuizen naar het Franse Douzillac, bleef hij achter op zijn woonboot in ‘t Gooi. Emmy staat er dus grotendeels alleen voor, maar met haar optimisme en doorzettingsvermogen staat niets haar in de weg.

Waar is het roer om Frans kasteel?

Dick Strawbridge en zijn verloofde Angel Adoree ontdekken dat hun appartement in Londen evenveel kost als Chateau de la Motte Husson in Martigné-sur-Mayenne in Frankrijk. Ze wagen de sprong, verkopen hun driekamerflat en betrekken het kasteel met 45 kamers en een enorm landgoed.

In “Het Roer Om” volgen we het opknappen en de verbouwing van een Frans kasteel. Het Britse “Ik Vertrek”, zo kan je het programma ook wel noemen, maar dit is een meerdelige reeks. Uiteraard wordt het geen makkelijke klus, het kasteel staat al veertig jaar leeg en vrijwel alles moet worden gerenoveerd.

Een fiasco ligt op de loer. De besnorde Dick en zijn veel jongere vriendin Angel beginnen in de eerste aflevering enthousiast aan hun project. Ze hebben een aardige spaarrekening en ze verwachten, dat daarmee het kasteel bewoonbaar gemaakt kan worden. Dick en Angel betrekken hun Franse chateau met een landgoed ter grootte van bijna vijf hectare.

Het landgoed is prachtig, maar er is geen elektriciteit, verwarming of stromend water. Het blijkt een groter doe-het-zelfproject dan in eerste instantie werd gedacht. Al snel begint het geld op te raken, omdat er veel meer moet gebeuren dan ze hadden verwacht. Angel is echter heel creatief en weet altijd wel een oplossing te vinden.

Of het ook genoeg is om uiteindelijk echt in hun kasteel te kunnen gaan wonen? Ze proberen zo zelfvoorzienend mogelijk te leven tijdens de renovatie van het chateau. Toch krijgen ze te kampen met veel problemen. Zo is er nog maar 20.000 pond te besteden, zijn de ramen snel toe aan vervanging en loopt Dick achter op schema.

Wie is de baas van het kasteel?

De kasteelheer is de baas over het kasteel, maar ook over het land rondom zijn kasteel. Op dit land wonen allemaal boeren. De boeren moeten de kasteelheer betalen voor het wonen op zijn land.

Wie leeft er in een kasteel?

bewoners – Een indruk van een Grote zaal In een kasteel wonen de kasteelheer met zijn vrouw en kinderen. Ook de bedienden wonen in een kasteel. Belangrijke mensen woonden in de hoofdburcht. Minder belangrijke mensen in de voorburcht.

Welke dag Kasteelvrouwe Emmy?

Op welke manier weten zij hun droom waar te maken? Waar lopen ze allemaal tegenaan? En gaat het ze lukken? Vanaf dinsdag 31 mei 2022 om 20.30 uur op NPO 1.

Waar woont Rutger bakt?

Sinds 10 jaar heeft Rutger zelf de ovenhandschoenen aangetrokken. Op dit moment is Rutger verpleegkundige en woont hij in Hilversum.

Waar woont Rutger van Castricum?

Tv-ambtenaar Rutger Castricum koopt monumentaal pand in Scheveningen (foto’s) Jarenlang achtervolgde hij graaiende politici en hebberige bestuurders met zijn roze microfoon, maar dat wordt nu echt potsierlijk nu hij zelf op kosten van de belastingbetaler een huis van €760.000 aanschaft.

Rutger Castricum kunnen we met recht de Marcel van van Powned noemen. De verslaggever uit Den Haag gaat op stand wonen in een monumentaal herenhoekhuis in het statige Belgische in Scheveningen, meldt Bekende, Ter vergelijking: het aantal kijkers van zijn talkshow op donderdagavond bedraagt ongeveer een eenzesde van het aantal kijkers van de De Wereld Draait Door.

Chapeau zoveel opportunisme is bijna een applausje waard. Kijk naar de, : Tv-ambtenaar Rutger Castricum koopt monumentaal pand in Scheveningen (foto’s)

See also:  Waar Is Er Kermis?

Wie is Rutger Versteegh?

Even bellen met Rutger Versteegh, de Utrechtse tandarts uit Ik Vertrek: “Ik beheers mij zolang het gaat” De uitzending van 1-1-2021 van Ik Vertrek moet wel tot de klassiekers van deze reeks uitzendingen gaan behoren. Emmy Postma zegt haar baan als verpleegkundige in het UMC op en koopt een volledig verwaarloosd kasteel in een Frans gat met twee nooduitgangen.

 1. Ze wil er een Chambre d’hôtes beginnen.
 2. De voormalige eigenaar ziet het allemaal hoogst geamuseerd aan en monsieur le Maire waarschuwt nog voor “les gros travaux” die nodig zullen zijn om het kasteel enigszins bewoonbaar te maken.
 3. De termieten en houtworm hebben zich door het hout gegeten.
 4. Vloeren zijn ingezakt, de wind heeft vrij spel door de ramen en het dak is compleet verrot.

In de bijgebouwen durft de vrouw geen voet te zetten. Geen wonder dat haar partner Rutger Versteegh wat aarzelend tegenover het project staat en besluit om in Nederland te blijven in een nieuwe woonboot. Het huis in de Nassaustraat is immers verkocht. In de pers wordt de vrouw bewonderd om haar doorzettingsvermogen en elan, maar Rutger komt er als “brommerige oude tandarts” niet goed af.

Is dat niet Rutger Versteegh die samen met ons op de Werkplaats in Bilthoven zat? Zijn Facebook-profiel bevestigde dat, zijn vrienden daar zijn nog steeds de oude vrienden van school. Even bellen en appen. Een brommerige oude man, daar herkende niemand Rutger in. Een oud huisgenoot van het dispuutshuis DIDO in Amsterdam vierde met hem in oktober 2019 nog het honderdjarig bestaan van dispuut DIDO (Amsterdams Studenten Corps): “Hij was niets veranderd, echt geen oude brombeer geworden.” “Rutger brommerig geworden? daar kan ik mij niets bij voorstellen” De broer van een lagere school vriendin van mij was met hem bevriend en Rutger kwam veel bij hen thuis.

“Rutger brommerig geworden? Daar kan ik mij niets bij voorstellen.” De oud-huisgenoot had zijn nummer en op goed gelukt belde ik Rutger. Kortaf nam hij de telefoon op en wilde mij direct doorgeven aan zijn vrouw. “Nee” riep ik, “het gaat om jou!” Ik vertel Rutger dat ik in de klas zat met een meisje dat hij vast wel kende.

Oh, mijn eerste echte grote liefde!” Hij ontdooit en begint er plezier in te krijgen. Hoe sta jij nu tegenover het hele avontuur in Frankrijk? “Precies hetzelfde, maar we zitten nu wel lekker in het zonnetje, we zijn gisteren in Frankrijk aangekomen. We blijven een weekje om alle pannetjes op zolder te legen.” Emmy zit naast hem en probeert hem telkens te onderbreken, maar Rutger roept onverbiddelijk “Dit is mijn interview”.

Rutger studeerde voor tandarts in Amsterdam en vertrok naar Duitsland naar Augsburg waar hij vijftien jaar een praktijk had. “Nederland zat te vol met tandartsen”. Daarna praktiseerde hij in Eerbeek, hij verkocht de praktijk en wilde eigenlijk met pensioen.

Maar hij vond zijn beroep nog te leuk en werkt nu nog steeds twee dagen per week in de Utrechtse praktijk Verstand. Samen met Emmy kocht hij het huis aan de Nassaustraat, toen nog een kantoorpand, en Emmy herstelde het pand in de oude glorie. “Wanneer mij iets gevraagd wordt dan doe ik dat, maar niets uit mijzelf” “We hebben het gigantisch goed verkocht zodat we er een boot en een kasteel voor konden kopen.” Rutger vertelt over het afgelopen voorjaar dat hij er helemaal klaar mee was.

Hij wilde zich overal mee bemoeien en dat leverde de nodige spanningen op. “Ik heb nu de manier gevonden. Wanneer mij iets gevraagd wordt dan doe ik dat, maar niets uit mijzelf. Ik beheers mij zolang dat gaat”. ” Ze knikt”, zegt hij lachend, “maar we blijven kibbelen.” Ik stop ook geen geld meer in het project, ik heb een nieuwe boiler gekocht een deel van het fornuis. Kasteelvrouwe Emmy Waar In Frankrijk Ook Rutger doneerde aan de crowdfunding voor een nieuw dak. : Even bellen met Rutger Versteegh, de Utrechtse tandarts uit Ik Vertrek: “Ik beheers mij zolang het gaat”

Hoe heet Rutger van Emmy?

Kasteelvrouwe Emmy: Max-serie over de avonturen van Utrechters Rutger en Emmy in Frankrijk Het was zonder meer een van de meest memorabele afleveringen van Ik Vertrek. Utrechters Emmy en Rutger Versteegh verkochten hun huis en kochten een kasteel in Frankrijk.

 • De wat chaotische maar altijd opgewekte Emmy liet zich door tegenvallers niet uit het veld slaan.
 • Want tegenvallers waren er.
 • Denk alleen aan het dak dat vernieuwd moest worden.
 • Rutger, in veel de tegenpool van Emmy, zag het allemaal met de nodige reserves aan en was blij dat hij kon terugvallen op zijn woonboot in Nederland.

Hoe is het nu met Emmy en Rutger? In de serie Kasteelvrouwe Emmy heeft omroep Max het stel de afgelopen drie jaar gevolgd. Uiteraard zijn er de nodige tegenvallers, maar Rutger en Emmy weten ook volop te genieten van hun verblijf. Ondanks de nodige tegenvallers blijft Emmy genieten In de eerste aflevering zien we hoe Emmy leeft van dag tot dag leeft. In drie jaar tijd heeft ze twee kamers opgeknapt voor betalende gasten. Hiermee hoopt ze de restauratie van het kasteel verder te kunnen bekostigen.

Maar dat schiet nog niet erg op; het pand is nog altijd niet wind- en waterdicht. Maar Emmy laat zich niet gek maken. Ze probeert een raam te openen om van het uitzicht te kunnen genieten, maar daardoor ziet ze ook gelijk hoe beroerd de dakgoot eraan toe is. Er komen gasten, dus dan moeten de kamers er tiptop uitzien.

Wat betreft klussen mag ze dan chaotisch zijn, als het op styling aankomt is Emmy een pietje-precies. Omdat Rutger voor een halfjaar naar Frankrijk wil komen, verhuurt hij zijn woonboot. Hij wil zelf ervaren hoe het Franse leven bevalt. Maar vlak voor vertrek wordt hij opgeroepen door het ziekenhuis, voor een knieoperatie.

 1. Emmy moet ondertussen in Frankrijk voor de gasten zorgen.
 2. Dat levert een dubbel gevoel op.
 3. Tot overmaat van ramp valt constant de stroom uit in het kasteel én gaat het brandalarm af.
 4. Emmy regelt een elektricien om het probleem op te lossen, maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.
 5. Asteelvrouwe Emmy, met voice-over door André van Duin, is vanaf dinsdag 31 mei om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Lees het interview dat De Nuk na Ik Vertrek met Rutger Versteegh had. : Kasteelvrouwe Emmy: Max-serie over de avonturen van Utrechters Rutger en Emmy in Frankrijk