Welke merken bevelen wij aan? – Bij Huisdierenbazaar.nl staan we achter alle merken die we verkopen. Anders zouden we ze natuurlijk ook niet verkopen. Hoewel we u zeker aanraden om wat verschillende merken uit te proberen en te kijken welke het beste bij uw kat past, zijn er wel een aantal merken waar wij zelf een voorkeur voor hebben.
Zoals u kunt lezen in onze top tien beste kattenbrokken zijn dit Riverwood, Orijen, Acana, Natural Health, Greenheart, CaroCroc, Canagan, Smølke en Prins, Deze merken weten prijs en kwaliteit goed te balanceren en bieden een gezonde, volledige voeding voor uw kat. De meeste goede merken kattenvoer houden voornamelijk rekening met de natuurlijke voedingsbehoefte van katten.
Ze letten hierbij op het feit dat katten carnivoren zijn en hun voedingsstoffen dus vooral uit vlees en dierlijke producten halen. Daarnaast worden groenten, zoals erwten of linzen, of licht verteerbare granen, zoals maïs, toegevoegd voor stevigheid en vitaminen.
- Behalve de natuurlijke behoeften van uw kat, houden veel merken ook rekening met de rest van de natuur.
- Zo houdt Greenheart nauwlettend zijn ecologische voetafdruk in de gaten en gebruiken ze bio-afbreekbaar materiaal voor de verpakkingen.
- Het merk Schesir maakt zelfs volledig biologisch kattenvoer,
- Wie geeft om de natuur, kan er ook voor kiezen om kattenvoer te halen dat in Nederland geproduceerd wordt.
Dat vermindert natuurlijk vervuiling door het vervoer. Verder weet u met Nederlandse merken ook zeker dat ze voldoen aan de kwaliteitseisen die de Nederlandse overheid aan dierenvoer stelt. Een paar Nederlandse merken zijn CaroCroc, Smølke (ondanks de Scandinavisch klinkende naam) en Prins.
Wat is de gezondste kattenvoer?
#5 – Wat is het gezondste kattenvoer? – Het gezondste kattenvoer van dit moment is de Almo Nature HFC. Dit natvoer bestaat namelijk alleen uit natuurlijke ingrediënten en is vrij van kleurstoffen, conserveringsmiddelen of andere toegevoegde stoffen. Dit maakt het voor de meeste katten het meest gezonde kattenvoer op de markt.
Is kattenvoer van de Lidl goed?
Van de 34 verschillende soorten kattenvoeding die werden getest bleek dat de goedkope voeding van Aldi (Juliet High Premium) en Lidl (Opticat Premium) het best scoorden qua prijs/kwaliteit.
Wat is beter brokken of natvoer kat?
Nat voer – Het grote voordeel van natvoer ofwel blikvoer is dat het een grote hoeveelheid vocht bevat waardoor het risico op urinewegproblemen, zoals blaasgruis, blaasstenen en infecties, veel kleiner is. Dit is vooral van belang voor katten. Zij zijn gevoelig voor urinewegaandoeningen en drinken over het algemeen weinig. Deze grote hoeveelheid vocht zorgt er ook voor dat het voer in verhouding weinig calorieën bevat. Een kat of hond met overgewicht krijgt hierdoor een verzadigd gevoel met een beperkte calorie inname. Nat voer ruikt ook veel sterker. Voor u misschien minder aangenaam, maar het zet lastige eters wel eerder aan tot eten.
Welk kattenvoer ipv Royal Canin?
Prijsstijging Royal Canin – dit zijn betere en goedkopere alternatieven Datum: 1 februari, 2023 Laatst bijgewerkt: 4 april, 2023 Royal Canin heeft de prijzen van de hondenbrokken flink verhoogd. Niet alle wederverkopers gaan hier in mee; Welkoop stopt met de verkoop van Royal Canin en Zooplus heeft tot nu toe de prijzen niet verhoogd. Zooplus schrijft op hun website: “De fabrikant Royal Canin heeft een prijsverhoging voor haar merken aangekondigd, die naar onze mening buitensporig is.
Eukanuba
Korting bij Zooplus Zooplus biedt met de kortingscode BESTE10 10% korting op de door hun aangewezen alternatieven voor Royal Canin. Hier zitten goede merken tussen, namelijk en, maar deze zijn niet goedkoper dan Royal Canin. Veterinair hondenvoer of kattenvoer Gebruik je veterinair hondenvoer van Royal Canin en zoek je een beter alternatief? Dan raad ik het merk Virbac HPM aan.
- De veterinaire voedingen vind ik over het algemeen het beste van de veterinaire voedingen die ik ken, en het is minder duur dan Royal Canin.
- Voer voor rashonden of raskatten (of giant of mini rassen) Gebruik je speciaal hondenvoer van Royal Canin voor je rashond of raskat? Of specifiek voer voor hele grote of hele kleine rassen, of voor gecastreerde honden? Ook dan zijn er betere alternatieven.
Je kunt kijken wat er speciaal is aan het voer, zoals extra gewrichtsondersteunende supplementen (chondroitine en glucosamine) of met omega 3, en nieuw voer zoeken die dit ook bevatten. Goede brokken bevatten sowieso al deze stoffen, zoals van het merk Farmina.
Is Royal Canin goed voer voor katten?
Conclusie: Brokken van Royal Canin raad ik niet aan – Alhoewel Royal Canin mooie marketing heeft voor elke soort kat – van raskat tot indoor en gesteriliseerd – maken ze dit wat mij betreft niet waar in hun ingrediënten noch hun analyse. Het verschilt onvoldoende van elkaar om mij te overtuigen dat de labels iets anders zijn dan marketing.
- De eiwitten zijn het allerbelangrijkste voor de kat en deze zijn plantaardige en gehydrolyseerd, en te weinig aanwezig in elk soort voer.
- Het lijken vooral goedkope opties in plaats van goede ingrediënten, terwijl je toch zeker wel een premium prijs betaald.
- Specifiek nieuwsgierig naar de rasbrokken van RC? Ik heb er hier een review over geschreven,
Alles opgeteld, zou ik Royal Canin reguliere brokken niet aanraden. Je kunt hier betere brokken vinden,
Is Purina ONE goed merk kattenvoer?
Eiwitten – De eiwitten DM ligt mooi hoog. Maar de kwaliteit hiervan is niet heel hoog. Het is gebaseerd op vlees/vis en dierlijke bijproducten. Dit is beter dan planteiwitten, maar ongedefinieerd maar ietsjes. Hierin kan van alles zitten, van goede dingen zoals hart en lever tot minder verteerbare onderdelen als kippenpoten en veren.
Wat ik ook jammer vind is dat ze maar 5% rund toevoegen. De rest is dus onverklaard en kan dus van elk willekeurig ander dier komen. Maar op de verpakking staat wel ‘met rund!’. Naast de vlees en dierlijke bijproducten zitten er ook plantaardige eiwitextracten in. Dit is niet alleen plantaardig, maar ook nog eens fors bewerkt.
In twee opzichten dus minderwaardige eiwitten voor je kat. Vet komt van vlees en eventueel andere toevoegingen, zoals hier ‘oliën en vet’. Omdat dit verder niet gespecificeerd wordt, kan ik er maar weinig over zeggen. Het percentage vet (19%DM) is aan de lage kant.
De groente, plantaardige bijproducten en suiker leveren allemaal een bijdrage aan de koolhydraten. Koolhydraten heeft een kat niet nodig en zouden in een kattenvoer onder de 10% DM moeten liggen. Hierin is het 13%. Dat is nog niet heel slecht, maar ik zou het veel liever lager zien liggen. Vooral de toevoeging van suiker vind ik kwalijk en onnodig.
De Sensitive, Sterilised en Indoor lijken qua ingrediënten heel erg op Adult. Ook de analyse verschilt amper. Het enige duidelijkere verschil is dat in Indoor met vezels zitten (5,7%). Dit wordt gedaan om je kat een meer verzadigd gevoel te geven, want vezels nemen vocht op.
- Echter kunnen plantaardige vezels ook de bacteriegroei in de darm bevorderen, waardoor een geïrriteerde darm kan ontstaan.
- Scheetjes, buikkrampen en gevoelige darmen (IBD) kunnen het gevolg zijn.
- Bij Sterilised wordt normaal het vetgehalte naar beneden gebracht.
- Hierdoor verminderd het caloriegehalte, want gecastreerde katten hebben minder calorieën nodig.
Hierin is het slechts 16%DM. Lees meer: Is ‘Sterilised’ voer nodig? Door de vage ingrediënten, kwalitatief mindere eiwitten en te hoog koolhydraatgehalte raad ik geen van de varianten van Purina One aan. Bovendien is het ook behoorlijk prijzig met €2,50 per dag voor een kat van 4 kilo.
Waarom is Royal Canin zo duur geworden?
Zooplus haalt uit naar de ‘buitensporige’ prijsstijgingen van Royal Canin Nieuws – 24 januari 2023 – 10:00
De prijsstijgingen van Royal Canin, leverancier van gespecialiseerde diervoeding, vallen bij online retailers volkomen in het verkeerde keelgat. Zooplus, een online verkoper van dierenvoeding die onder andere Royal Canin op voorraad heeft, dat het deze prijsverhogingen niet wil doorberekenen aan zijn klanten.De Duitse retailer heeft het aantal items dat elk huishouden kan kopen beperkt.Royal Canin, een dochteronderneming van Mars en een Franse fabrikant van dierenvoeding, zegt dat het bedrijf is getroffen door ‘inflatoire druk’ zoals veel andere industrieën.Een woordvoerder zegt tegen Sky News: ‘Onze prioriteit blijft het dienen van de katten en honden waar we van houden met de hoogste kwaliteit, precieze diëten.’
“De huisdiervoedingsindustrie werkt, net als veel andere industrieën, in een steeds veranderende omgeving die wordt beïnvloed door een brede inflatoire druk. Royal Canin blijft deze stijgende kosten zoveel mogelijk opvangen. Zooplus haalt uit naar de ‘buitensporige’ prijsstijgingen van Royal Canin Winkelketen Welkoop heeft inmiddels eveneens een met producent Royal Canin over de prijzen van diervoeding.
- Welkoop gaat niet akkoord met een nieuwe prijsverhoging, waardoor de producten straks niet meer in de schappen liggen.
- In een mail aan de vaste klanten van de agrarische keten, die 157 winkels in ons land heeft, schrijft Welkoop een nieuwe prijsverhoging onverteerbaar te vinden.
- Afgelopen jaar zijn de prijzen van Royal Canin al meer dan 10 procent gestegen.
Helaas heeft Royal Canin aangegeven de prijzen nog eens met meer dan 20 procent te willen verhogen. Wij willen dat de voeding voor honden en katten betaalbaar blijft en vinden deze stijging dan ook veel te hoog.’ : Zooplus haalt uit naar de ‘buitensporige’ prijsstijgingen van Royal Canin
Wat is hoogwaardig kattenvoer?
De beste samenstelling – Het eerste en belangrijkste bij het uitkiezen van goed kattenvoer is natuurlijk de samenstelling ervan. Kattenvoer kan nog zo lekker ruiken of mooi eruit zien, maar als de ingrediënten niet deugen, maakt de rest niet meer uit.
Hoogwaardig kattenvoer is te herkennen aan het feit dat er veel vlees en dierlijke producten in verwerkt zitten. Katten zijn van nature vleeseters en kunnen dus zo’n beetje alle voedingsstoffen die ze nodig hebben halen uit vlees. Goede merken kattenvoer bestaan daarom zeker voor 30% uit dierlijke producten.30% klinkt misschien alsnog als vrij weinig.
Een groot deel van kattenbrokken en natvoer zal altijd bestaan uit plantaardige producten. Deze zorgen ervoor dat de brokken hun vorm behouden en langer goed blijven. Ook kunnen zelfs carnivoren als katten nog wel wat voedingsstoffen uit plantaardige producten halen.
Met name vitaminen en mineralen zitten veel in groenten en fruit. Het is wel belangrijk om te letten op het soort plantaardige producten dat verwerkt zit in het kattenvoer. Zo zijn groenten als linzen of erwten bijvoorbeeld gezonder dan granen als tarwe of rogge. Granen bestaan uit lange vezels, die voor katten moeilijk te verteren zijn.
Katten hebben namelijk een korte, zure spijsvertering die erop gericht is om eiwitten te verwerken. Graan kan daardoor vaak niet verteerd worden. Dit zorgt ervoor dat granen effectief geen voedingswaarde hebben voor katten. Daarnaast kan te veel graan zelfs voor maagklachten zorgen.
Is Whiskas een goed merk?
1. Whiskas 1+ Kattenbrokken Kip – Welk voer zouden dierenartsen aanraden? Dat is een vraag die veel gesteld wordt als het gaat om het beste kattenvoer. De Whiskas 1+ Kattenbrokken Kip is een optie die zij zeker aanraden. Dit kattenvoer beschikt namelijk over ontzettend veel voordelen en geeft jouw kat precies de juiste hoeveelheid energie om zijn of haar gezonde gewicht te behouden.
- Je kat zal hierdoor gezonder leven en kun jij langer van je huisdier genieten! In het kattenvoer zitten allemaal verschillende mineralen en vitamines.
- De mineralen zorgen er voor dat de urinewegen van je kat gezond blijven terwijl de vitamines ervoor zorgen dat de huid gezond blijft en de vacht zijdezacht.
De krokante buiten laag zorgt ervoor dat er een schurend effect bij de tanden is. Door dit proces blijvend de tanden goed schoon. De blokjes zijn krokant van buiten en mals van de binnenkant. In de binnenkant kunnen verschillende smaken zijn. Hierdoor kan je kat zijn favoriete smaak eten.
Kan een kat alleen op natvoer leven?
Om af te sluiten: de kattenparadox – Katten zijn vleeseters. Dat betekent dat ze in principe helemaal happy zijn met enkel natvoer. De koolhydraten die in droogvoer zitten, hebben ze niet écht nodig. Anderzijds zijn katten echte snackers: ze slokken dus niet al hun eten in één keer op.
Kan je een kat alleen droogvoer geven?
Als katten alleen brokken te eten krijgen, krijgen ze dan voldoende voedingsstoffen binnen? Ja hoor,maar zelf vind ik dat je dan wel een goed merk moet geven. Ja hoor, geef mij kat ook tweemaal per dag brokken, en verder niks. Royal Canin. Maar wacht maar op het antwoord van Rieneke, dat is veel uitgebreider dan die van mij.
- Hahaha bedankt voor het compliment! :)maar nee, het antwoord is al meermaals gegeven.
- Nou kan ik wel gaan uitweiden over de nadelen van brokken, maar dat valt buiten deze vraag.
- Verwijderde gebruiker 11 jaar geleden wat geef jij jou beestjes dan? Zacht voer? Dat is toch juist slechter voor hen? nee, ook ik geef brokken, iams.ook geef ik ze natvoer, maar dan goed spul, zoals snoezepoes.puur vis zonder toevoegingen, en zo heb je echt nog wel meer merken.als je geen vlees geeft, zorgt natvoer voor goede vochtinname, wat bij katten nog wel eens een probleem kan zijn.hier staat er iedere dag vers vlees op het menu: soepvlees, gemalen kippenkarkas, lamshart, muis enz.
verder ontbijten ze met eendagskuiken. Verwijderde gebruiker 11 jaar geleden Harde brokken zijn ook goed om tandsteen tegen te gaan /te beperken. Hier krijgen ze af en toe een zakje natvoer als traktatie (en als het erg warm weer is, roer ik er voor de zekerheid wat lepels water doorheen).
Dat is een wijdverbreide fabel hippo.het zetmeel in brokken veroorzaakt juist tandplak, en katten missen een enzym in hun speeksel om dit tegen te gaan. Verwijderde gebruiker 11 jaar geleden Aha, ik had het van de dierenarts gehoord, en het leek me te kloppen omdat de schrokker hier (hapslikweg) veel meer tandsteen had dan de kat die altijd flink loopt te knerpen met haar brokjes – maar ze kunnen inderdaad ook een compleet andere speekselsamenstelling hebben natuurlijk.
Ja, brokken zijn voldoende want de brokken hebben een goed samenstelling van de benodigde ingrediënten die een kat nodig heeft.Brokken en water is genoeg voor de katten. Van blikvoer gaan de katten meer stinken qua ontlasting en scheetjes dus gewoon brokken geven.
- Ja hoor. Kattenbrokken bevat alle voedingsstoffen voor een kat.
- Ja hoor in sommige gevallen is het zelfs beter.
- Mijn ene kat kan niet tegen vlees (darmproblemen) en mijn kitten lust het zelfs niet.
- Atten krijgen alle voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben als je ze kattenbrokjes geeft.
- Wat wel heel belangrijk is: zorg voor voldoende water! Een goed merk kattenbrokken heeft alles wat een kat nodig heeft.
Bij een goed merk zal de kat ook minder ontlasting produceren omdat de voedingsstoffen goed opgenomen worden.Je hebt vele soorten brokken (oude /jonge katten, binnen/buiten katten enz) dus je moet wel het soort brok geven wat voor je kat van toepassing is.Blikvoer is helemaal niet nodig en moet je zien als een extraatje, een lekkernij.Veel katten kunnen zelfs niet tegen blikvoer, krijgen ze diaree van.Goed voer: Royal Canin, Liam, Hill’s.
Zelf ben ik groot voorstander van Royal Canin. ja hoor ! ze zeggen zelfs dat als je alleen vlees geeft het ongezond is ! 🙂 Mijn eigen katten krijgen nooit geen blik voer. Altijd alleen brokjes. En ze zijn kern gezond. Uit ervaring weet ik gewoon dat ze wel 3x zo hard gaan stinken als ze te veel blikvoer te eten krijgen ( hun adem en hun poep) Bovendien is het slecht voor t gebit.Ze krijgen er ontzettend veel tandplak van.
Brokjes zijn zo uitgebalanceerd dat de kat genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Zelf krijgen mijn katten gewoon het huismerk van de c1000 en dat vinden ze heel erg lekker. En ik kom eigenlijk alleen maar bij de dieren arts voor de inentingen. Verder nooit.
Dus Ja.ook alleen met brokken krijgen ze alles binnen wat ze nodig hebben. Ze krijgen met brokken voldoende voedingsstoffen binnen,Het merk doet er niet toe, Ik heb de analyses van veel soorten naast elkaar gelegd,En er zit op ‘n enkel klein detail na, geen verschil in, Dure merken zijn duurder maar NIET beter ! Verwijderde gebruiker 11 jaar geleden dan zou ik het nog maar een keer naast elkaar leggen.
juist een klein verschil kan grote gevolgen hebben. bv bij katten die gevoelig zijn voor blaasproblemen.verder zit er een mega verschil in kunstmatige stoffen en natuurlijke stoffen. je snapt zelf waarschijnlijk wel welke stoffen er beter zijn voor een dier en welke stoffen goedkoper zijn in de productie.
- Er zit wel degelijk verschil in dus. Ja.
- Brokken bevatten genoeg voedingsstoffen voor een kat om gezond te zijn.
- Er zit namelijk vlees/vis en groenten in.
- Paté enzo is eigenlijk een soort ‘luxe’ bijvoeding.
- Best grappig trouwens, wij moeten ook de buurkat voeren omdat de buren op vakantie zijn en die krijgt ook alleen brokken.
: Als katten alleen brokken te eten krijgen, krijgen ze dan voldoende voedingsstoffen binnen?
Kan een kat leven op brokjes?
Voordelen van droogvoer – Droogvoer voor katten is erg geconcentreerd, mits het van goede kwaliteit is. Dat betekent dat de brokken rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen, Doordat de brokken weinig vocht bevatten bevat het juist veel voedingsstoffen.
Een kat heeft hierdoor in verhouding een kleiner volume brokken nodig dan bij natvoer. Een ander voordeel van droogvoer is de houdbaarheid, Wanneer je een kat hebt die gedurende de dag kleine beetjes eet, is droogvoer een betere optie. Dit komt doordat droogvoer minder snel bederft dan natvoer. Natvoer is binnen een paar uur bedorven en dit moet je vervolgens weggooien, je kat kijkt er dan overigens niet meer naar op of om.
Droogvoer kun je gedurende de dag laten staan. Het is wel belangrijk dat je de overgebleven brokken de dag erop weggooit en niet laat staan. Voor katten die erg weinig eten is droogvoer de beste oplossing, Ook hier geldt dat droogvoer erg geconcentreerd is.
- Een kat hoeft er dus minder van te eten om toch alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.
- Ben je op zoek naar een gezonde voeding voor jouw spinnende huistijger? bevatten véél vlees dat afkomstig is van vrije uitloopdieren.
- Dit zijn dieren die vrij rond hebben kunnen lopen.
- Hierdoor hebben zij een dierwaardig bestaan gehad en betere spieren kunnen ontwikkelen.
Dit heeft een gunstig effect op de kwaliteit van het vlees. Daarnaast zijn Riverwood droogvoedingen voor katten volledig graan- en glutenvrij. De voedingen worden compleet gemaakt met een uitgebalanceerde selectie aan groenten en fruit. Er wordt in Riverwood voedingen geen gebruik gemaakt van suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen of andere conserveringsmiddelen.
Waarom raden dierenartsen Royal Canin aan?
Geloofwaardigheid Een paar weken terug gingen we naar de dierenarts voor een routine controle en de jaarlijkse inentingen etc. Wat nu blijkt is dat onze hond geruis aan het hart heeft. We zijn dan naar de cardioloog geweest en dat werd idd duidelijk vastgesteld.
Maar wat de cardioloog nu aanraadt stel ik dus in twijfel ivm de voeding. Ze vroeg welke voeding we geven,Wolfsblut, dit was voor hen onbekend. Het voeder moet volgens hen Taurine en Caritine bevatten. Wat ik terug vind bij het voeder is dat er wel degelijk Taurine inzit, Caritine vind ik nergens terug.
Na veel mail verkeer stuur ik haar de analyses door van het huidige voeder. Nadat ze ineens voorstelt om naar een commercieele voeder over te schakelen!!Ik vroeg dan letterlijk om dit te weerleggen, kreeg ik daar eigenlijk geen antwoord op. Het antwoord was geef uw hond maar het voedingssupplement caritine.Voor ons allemaal geen probleem, alleen het beste voor onze Lewis.
Maar ik heb al veel opgezocht over voeding en je maakt me nu toch niet wijs dat Royal Canin of dergelijke beter zouden zijn dan Wolfsblut, Acana Bij Royal Canin zie ik in de ingrediënten zelfs niet eens taurine, caritine staan.Het geruis op het hart gaat toch niet minder worden door meer aminozuren toe te voegen?!Ik heb onder andere al eens een mening van een andere dierenarts gevraagd, zeg die nu eigenlijk net hetzelfde zeker, overschakelen naar een commercieele voeder.
Oké, ik ben geen dierenarts, ik zou denken dat zij het aan het rechte eind hebben maar ik stel me vragen bij de geloofwaardigheid van al deze zaken, over de voeding dan toch! Ik wil het beste voor onze Lewis!!Wat is jullie mening over m’n verhaal?! En al deze zaken?! Geplaatst : 12/10/2014 2:57 pm Wat goed dat je kritisch bent op de adviezen en zelf bent gaan uitzoeken wat dan het verschil is tussen de merken qua carnitine en taurine.
- Ik begrijp dat je wel hebt kunnen achterhalen hoeveel taurine er in je huidige voer zit, maar niet hoeveel carnitine? Royal Canin zal vast een speciaal voer hebben voor honden met hartproblemen, en daar zal dan ongetwijfeld gelet zijn op het carnitine- en taurinegehalte.
- Waarom dierenartsen het aanraden, is omdat ze geleerd hebben dat dat merk sowieso goed is.
Het is dus de veiligste optie om dat aan te raden, dan weet je zeker dat het goed zit. Er wordt ook gezegd dat dierenartsen het aanraden omdat ze er zelf veel op verdienen, maar ik geloof dat de meeste dierenartsen oprecht geloven dat dat het beste voer is.
Taurine en Carnitine zijn belangrijke voedingsstoffen voor het hart en het schijnt dat ook al is er geen tekort, de hartfunctie toch kan verbeteren. Heb je ook een aanbeveling gekregen voor de hoeveelheid van supplementatie? Op het internet is er wel wat over te vinden, maar dat is ook maar ‘het internet’.
Zie deze site: Voor carnitine lees ik 1 tot 2 mg carnitine tweemaal daags en 500-750 mg taurine tweemaal daags. Afhankelijk van de hoeveelheid in de voeding kun je supplementeren, dat kan in pillen (L-Carnitine plus taurine, zitten soms in 1 pil) of in voeding.
In documenten over de samenstelling van rood vlees em over taurine staan deze hoeveelheden:Schapenvlees: 209 mg carnitine per 100 gramRundvlees: 60 mg carnitine en 43 mg taurine per 100 gram.In runderhart, lever en long zit nog meer carnitine: 65 tot 95g per 100 gram.Ik kan je ook aanraden de volgende keer een dierenarts te raadplegen die verstand heeft van voeding, zoals Tannetje Koning (Otterlo), Helene Versteegh (Montfoort) en Karin de Haas (Beek).
Geplaatst : 14/10/2014 3:17 pm Hoi. Ik zit dit onderwerp met veel belangstelling te lezen. Met name het onderdeel hoe artsen, in dit geval dierenartsen, omgaan met voeding en merken. Op het gebied van hondenvoeding moet ik zelf nog heel veel leren. Op het gebied van ‘humane’ voeding ben ik inmiddels zeer goed geschoold.
Ik kan me zeer goed vinden in de uitleg van Meike. Het is vooral wat de dierenarts in kwestie geleerd heeft en nog veel belangrijker, niet geleerd heeft. Het advies van de dierenarts sluit direct aan bij de kennis die hij of zij voorhanden heeft. Het ‘probleem’ zit hem nu juist in de denkfouten die WIJ maken.
Wij gaan ervan uit dat de dierenarts er verstand van heeft. Tot op zekere hoogte is dat waar, maar een dierenarts is niet direct geschoold in voeding. Vergelijk het met huisartsen. Wij denken vaak dat een huisarts verstand van voeding heeft, maar dat onderdeel beslaat ongeveer 1 of 2 dagen van het totale studietraject van de huisarts.
- Een dietist is in dat geval vele malen beter geschoold.
- Vraag deze dietist echt niet al te veel over sportvoeding- en supplementen, want daar is deze weer niet in geschoold.
- De adviezen zullen dan ook niet mooi aansluiten bij je vragen.
- Graag wil ik je nog een dierenarts aanbieden die goed geschoold is op het gebied van voeding en aanverwanten.
Dat is Anneke Schellingerhout. Zij zit meer in de holistische hoek. En het mooiste van alles, Anneke heeft me verwezen naar DEZE SITE omdat hier erg veel kennis te vinden is op het gebied van voeding voor honden. Een dierenarts heeft een bepaalde basiskennis welke in de studie aan bod komt.
Deze basiskennis mag je absoluut niet verwarren met ‘verstand van voeding’. Dat is een vak apart. Terug naar de huisarts. De gemiddelde huisarts zal bevestigen dat 200 gram verse groenten per dag gezond zijn en deel uit zouden moeten maken van je totale voeding. Vraag een huisarts echter niet welke vitaminen- en mineralen in die groenten zitten en wat de werking is van al die vitaminen in ons lichaam.
En een huisarts kan al zeker niet beoordelen of de blikgroenten van HAK beter zijn dan die van de Lidl. Hoop dat je zo een beetje kunt inschatten waar wij als mensen vaak denkfouten maken. ( doe ik zelf ook nog elke dag, wees gerust ). Taurine kun je trouwens ook vinden in Red Bull, maar dit geheel terzijde.
Greetz Leonneke Geplaatst : 14/10/2014 10:48 pm Hey allen, Bedankt voor de degelijke comments! ik zal contact opnemen met de dergelijke mensen die jullie opgeven voor een goed voedings advies. Ik geef m’n hond nu wel het voedingssupplement carnitine 500mg per dag. Maar kan er hier iemand zeggen in welke voeding dat er voldoende taurine, carnitine zit?Wij geven hem nu Wolfsblut.Dan is het misschien in de toekomst overbodig om dit als supplement te geven.
Groeten Tom Geplaatst : 18/10/2014 4:45 pm Je zou Wolfsblut kunnen vragen naar de waardes van de voeding die je voert, en welke van hun varianten de hoogste waardes hebben. Ze voorheen namelijk wel taurine toe volgens mij. Je kunt ook de brokken van Orijen en Acana eens bekijken, die geven in de analyse volgens mij wel aan hoeveel taurine er in zit.
- Je kunt ze ook altijd vragen, als je via de website van de fabrikant zelf (ChampionPetfoods.com) een vraag stelt krijg je goed antwoord.
- Geplaatst : 19/10/2014 11:08 am Ik kan alleen maar beamen wat Leonneke zegt.
- Dierenartsen krijgen in hun gehele 6-7 jarige opleiding, 10 hele uren voedingsleer en tot voor een paar jaar ook nog van de directeur van een brokjes fabriek.!?! Studenten zijn zelf gaan eisen dat er meer aandacht aan voeding besteed zo gaan worden en met name ook over rauwvoer.
Er is dus hoop voor de toekomst als er voer advies gegeven gaat worden. Maar tot nu toe strekt de kennis van de gemiddelde dierenarts over voer niet verder dan wat de vertegenwoordiger van een merk de dierenarts verteld ( wijsmaakt zijn mijn woorden).
- En de inkoop – en dus ook het advies aan de client- hangt vaak weer af van de bonus die gegeven wordt !! Royal Canin ( dieetvoer) kan een hele praktijk van instrumentarium, kleding enz.
- Voorzien en zal dus vaak ook als eerste aanbevolen worden.
- Er is geen betere voorlichting te verkrijgen voor de beste voeding voor hond en kat als deze voedingswijzer en een groot aantal andere websites die al jaren lang voorlichting geven over goede voeding en die nu gelukkig door een aantal dierenartsen die het belang van goede voeding beginnen te erkennen, langzaam aan serieus genomen gaan worden.
Diervoeding is een miljoenen industrie en de pioniers die de fabrikanten begonnen aan te klagen over alle rotzooi die er in de honden en kattenvoer zat, zijn kapot geprocedeerd. Toch is er door hun acties en het opkomend besef van eigenaren dat er beter voer moest komen veel veranderd door het opkomen van vers/rauw voer en brokken zonder granen.
Is Royal Canin beter dan Whiskas?
Kattenvoer Whiskas – Pagina 4 – Radar Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen. Gast door Gast » 25 feb 2005 16:05 ik geef eigenlijk alleen maar royal canin sensible en verders niks. krijg binnen kort een 4de kat inhuis en die krijgt dan RC kitten brokjes.
ik geef geen iams en dat soort dingen meer vanwege de proefdieren waar ik vanaf weet. dat zullen ze misschien wel bij ieder voer doen maar van iams en eukanuba weet ik het beestenboel door beestenboel » 27 feb 2005 17:40 hallo, Ik werk in een dierenspeciaalzaak en hoor idd steeds meer klachten over de whiskas.Sinds de nieuwe verpaskkingen zijn smaak en toevoegingen gewijzigd.
Brokken blijft over het algemeen beter. Met blikvoer geef je je kat 80 procent water en wat afvalvlees en chemische toevoegingen.Dus best duur zo’n blikje “water”. Van de premium voeren (hoge kwaliteit :royalcanin,Hill’s,Iams,enz.)eet de kat minder en heeft minder ontlasting omdat het geconcentreerder is.Gemiddeld kost een premiumvoer zo’n 60 cent per kat per dag.
Een heel goed premiumvoer is CAROCAT,dit komt uit nederland,staat gelijk aan de “dure”merken(hill’s,Iam’s,Royal canin),maar is veel goedkoper omdat deze fabrikant(vobra) totaal niet commercieel is, Groetjes Gast door Gast » 27 feb 2005 18:58 ik heb mijn hond en kat carocroc gegeven, ze hadden er veel meer van nodig dan dat ze nu krijgen, en ze poepte bergen zo hoog.
daarnaast kreeg de hond schilfers. de hond eet nu cvv en de kat krijgt purina, die wil geen vlees. elke kat of hond doet het anders op voedsel. zelf leren goed naar je dier te kijken is beter dan afgaan op wat een ander zegt. Berichten: Lid geworden op: 15 mar 2005 11:47 door » 15 mar 2005 11:52 Mijn 5 katten krijgen al jaren Nutro’s, omdat dat met vit.C en E wordt geconserveerd.
- Bijna alle andere kattenbrokken worden met BHA e.d.
- Stoffen geconserveerd.
- BHA Een door EEG toegstane antioxidant, die op den duur kankerverwekkend kan zijn!) Verder krijgen ze ‘s avonds rauwe lamshart van de Macro met vitaminevlokjes en een klontje margarine.
- Ja rauw, anders lusten ze het niet.
- Het gevaar van rauw voer zit hem in de salmonella en campylobacter-bacterien.
Maar ik voer ze al 11 jaar rauwe lamshart (Macro) en ze zijn nooit ziek. (lamshart kost ca.2,50 euro/kilo) Nooit rauw varkensvlees geven! Ook geen rauw rundvlees uit de supermarkt, dat ligt nl naast het varkensvlees. Rauwe kip is ivm bovenstaande bacterien ook gevaarlijk.
Kip kun je beter koken. De brokken staan hier de hele dag, ze kunnen dus eten wanneer ze willen. Dit doe ik zodat ze dan toch alle vitamines en mineralen krijgen. ‘s morgens blikvoer Sheba of Gourmet (kuipjes en kleine blikjes) Eén kat krijgt kuipjes nierdieet die ik bij de dierenarts haal. Nou een rekensommetjes: brokken Nutro’s 7.5 kg – kosten euro 38.95 prijs per kilo Euro 5.19 lamshart prijs per kilo 2.50 Sheba kuipje 100 gr 0.73 prijs per kilo 7.30 Gourmet klein blikje 75 gr.0.45 prijs per kilo 6.00 Dus wat is dan duur! Als je een goede brok voert en af en toe gekookte vis en kip e.d.
ben je goedkoper uit dan met blik en zakjes nat voer. Stel Sheba prijs per kilo euro 7.30 (80%water, 4 % vlees de rest is troep en toegevoegde vitamines) Prijs voor de “4 % vlees”+troep+vitamines is dan euro 36.50/kilo Dat is een HEEL DUUR stukje vlees voor die prijs koop je de beste biefstuk.
Een goede brok is in verhouding niet duur. Ze eten er minder van, ze poepen minder. Dus reken zelf maar uit wat zakjes Whiskas je kosten per kilo. Ik geef alleen blik voor de lekker en de vitamines. Ik wil niemand zeggen hoe hij zijn kat moet voeren! Maar een goede brok is in verhouding niet duur. Kip, vis en lamshart zijn in verhouding spotgoedkoop en wel 100 % vlees of vis.
En dan nog een waarschuwing: Laatst wilde ik ze verwennen met Felix crisps. twee katten met voedselallergie! Een met een dikke darmonsteking. Kosten aan de dierenarts 130 euro. johan36 door johan36 » 17 mar 2005 05:54 Weet je wat ik pas oplichting vind en je kan er ook nog niets tegen doen dat is dat zowel purina als whiskas blikjes verkopen die voor 80% uit water bestaan en je hoort er nooit iemand over.
Kan radar of de consumentenbond hier nou nooit iets tegen ondernemen? Dit is ook met blikjes hondenvoer zo. Hier zou eens een uitzending over moeten gaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! johan36 door johan36 » 17 mar 2005 06:29 Ik weet niet wat goed is of slecht maar mijn katten eten ook rauwe molletjes of muisjes en dat lijkt mij heel natuurlijk.
Ook zijn ze gek van rauwe makreel en heeeel gek van tartaar. Dit lijkt mij toch natuurlijker voor ze dan worteltjes en boontjes wat in diervoeder zit. Dit heb ze in de natuur nog nooit zien eten. Ik begrijp dat het wel vers moet zijn. Vroeger hoorde je nooit van kanker bij katjes en met diervoeder van tegenwoordig komen volgens mij veel vaker deze ziektes voor.
Waarom eigenlijk de diervoeder industrie geloven als ze de dierenbezitters 80% vocht verkopen. Dan weet je meteen dat het oplichters zijn. deesje door deesje » 20 mei 2005 21:37 Veel dingen komen me bekend voor over wiskas, ik heb het 1ste jaar gebruikt bij mijn eerste 2 kittens, mn kitten werd ziek heel ziek en heeft op het randje gelegen, gelijk over gegaan op ander voer Iams, mn kitten klaarde snel weer op en van bijde glommen hun vachtjes weer heel mooi, katetnbak stinkt een stuk minder!!! Nu heb ik ondertussen 4 katten in huis en gebruik nog steeds iams, ik laat 1 keer in de 3 1/2 maand een zak van 15 liter kilo thuis bezorgen a 50 cent, en dat scheeld ook al een hoop als je iedere keer een kleine zak haald, we hebben uitgerekend dat ong 25 euro scheelde.
Al mijn katten doen het er goed op en zien er goed uit!! deesje door deesje » 20 mei 2005 21:39 wat ik ook nog wilde zeggen is, wat ik gehoord heb van het eten voor de katten wat overal verkrijgbaar is dat de samenstelling nooit het zelfde is, bijv: als het vlees duurder is doen ze er minder vlees in en meer andere stoffen wat slecht is voor de kat.
Bij het voer wat je bij alleen bij een dierenspeciaalzaak enof dierenarts haald blijft de samen stelling in alle gevallen het zelfde Berichten: Lid geworden op: 15 jan 2005 06:51 door » 25 mei 2005 09:51 Sjonge jonge ik dacht dat ik de enigste was! Mijn katten lusten die beroemde o zo zogenaamde lekkere,waar katten van houden dus die Wiskas helemaal niet meer! ik weet niet wat ze erin pleuren tegenwoordig maar mijn katten kregen ook braakneigingen en werden beroerd van Wiskas! Eerst dacht ik o die lusten het zeker nu even niet maar straks wel misschien maar, ze trokken een smoel erbij als ik het weer voor hun neus zette van alsof die voer stonk en met een grote bocht liepen ze eromeen! En Wiskas is toch een goed en bekend merk??!! en toch willen mijn katten Wiskas niet meer eten! een paar jaar geleden wel en ze waren toen harstikke gek op Wiskas maar nu echt niet meer! vreeeeemd!!!!!!! de samenstelling zal wel veranderd zijn en katten houd je niet voor de gek! Berichten: Lid geworden op: 24 mei 2005 18:08 door » 25 mei 2005 12:02 whiskas is gewoon rotzooi.
zelf zou ik geen iams geven gaat tegen mijn principes in. maar als je kat het er goed op doet waarom ook niet. het is al zo duur Berichten: Lid geworden op: 24 mei 2005 18:19 door » 25 mei 2005 13:20 Omdat katten van nature heel matige drinkers zijn is het niet verkeerd om voeding die veel water bevat te geven.
De kans op blaasgruis wordt kleiner als er voldoende vocht wordt opgenomen en het lijfje dus schoon spoelt. Mijn dertien katten krijgen eendagskuiken, karkasjes, pit (dit is gemalen restproduct van de poelier en wordt ook honden/ kattengehakt genoemd) eens per acht tot tien dagen orgaanvlees als hart, maagjes, lever, niertjes.
soms een lamsribje. Voor de knabbeltrek tussendoor staan er altijd droge brokjes en natuurlijk een bak vers water. Sinds kort woont Ceylan (15 weken) hier, zij had vanaf ze vaste voediging kreeg moeite met de spijsvertering en kreeg pancrex om deze op gang te helpen.
- Meteen toen ze hier kwam ben ik begonnen met rauwe voeding en heb de medicatie achterwege gelaten.
- Haar ontlasting is prima en ze groeit als kool.
- Van de drolletjes heb ik foto’s naar de fokker gestuurd Groetjes, Marianna Gast door Gast » 27 mei 2005 14:24 Tja, we willen allemaal het beste voor onze katten.
Lijkt me simpel om te zien wat het beste is.kotsen, diarree en stinkende kattenbakken vertellen een duidelijk verhaal, toch? Ik geef nu al jaren droge brokken van Purina. Duurder, maar ze vinden het lekker, eten niet teveel en nog belangrijker.poepen niet zo veel.
Ook wel eens droge brokken van whiskas gegeven, gemengd door Purina, maar dat was geen succes. Als het pak net open is gaan die brokjes er wel in, maar na een paar dagen eten ze om de whiskas heen en kan ik de rest van de zak weggooien. Opbergen in luchtdicht voorraadbussen helpt ook niet. Ik begin er dus niet meer aan.
De kattenbak kreeg dan ook een meer prominent karakter.2 keer per dag schoonmaken was nodig om de lucht nog een beetje fris te houden. Zonder whiskas ruik je echt niet dat ik 2 katten heb, met was wel een ander verhaal. ‘nat voer’ laten ze overigens gewoon staan, maakt niet uit van welk merk.
- Nou ja, gewoon.ze kijken er bij alsof ze willen zeggen: ‘eet dat zelf maar op’.
- Zij hebben dus zelf de keus gemaakt.
- Geen dillema dus voor mij.
- Alleen droge brokken van Purina of een ander geconcentreerd voer met water en een enkele keer een gistsnoepje.
- Gast door Gast » 28 mei 2005 00:32 Eigenlijk is al dat fabrieksvoer slecht, afval en chemische stoffen.
Ga maar eens kijken bij zo’n fabriek, waar het van gemaakt wordt, dan koop je het nooit meer. ik ben eens wezen kijken. *braak* Daarom ben ik voor normaal natuurlijk voer. Samengesteld voer en veel vers vlees, vis en hart, en orgaanvlees. ook voor honden.
- Al dat fabrieksvoer is kankerverwekkend.
- Je gaat zelf toch ook geen hapklare brokken eten? Alhoewel.
- Ik sprak laatst een “moeder” die nooit kookt en haar kinderen kant en klare pakjes eten geeft die ze in de magnetron doet.
- Jajajajaja in wat voor wereld leven we??????????/ Berichten: Lid geworden op: 12 jul 2005 18:25 door » 12 jul 2005 19:01 wij hebben 2 katten en die krijgen gewoon altijd voer van de aldi, zowel droog als blik.
Overdag staan er altijd brokjes en water en dan krijgen ze sávonds een lekker bakje met vleesbrokjes. Als ze die niet krijgen stoppen ze niet met zeuren totdat het dan toch eindelijk voor hun neus staat. We hebben ook geen enkel probleem met goedkope brokken, ze zien er geweldig uit, zitten goed in hun vacht en ontlasting is ook nix mis mee.
En natuurlijk zorgen ze daarnaast ook voor hun eigen maaltijd, zoals muisjes, molletjes, kikkers en heel uitzonderlijk maar wel gebeurd een dikke rat en een haas. Berichten: Lid geworden op: 18 jul 2005 23:33 door » 19 jul 2005 22:09 Ook mijn kat krijgt Whiskas droogvoer. In verband met zijn blaasproblemen heb ik lang voer van de dierenarts gegeven, Feline C/D.
Is erg prijzig, maar volgens hem wel verantwoord. Totdat onze kat het van de een op de andere dag niet meer at. Toen zijn we overgestapt op Fit 32 van Royal Canin, maar ook dit hoefde hij na een tijd niet meer. Hoezo kieskeurig? Maar je wilt toch het beste voor je kat, dus zijn we aan het uitproberen gegaan.
Uiteindelijk zijn we bij Whiskas terecht gekomen en ik kan wel stellen dat hij het erg lekker vindt (nog wel!). Hij geeft niet over, heeft een mooie vacht en poept mooie drolletjes (die hij overigens niet in de kattenbak dumpt, maar netjes in de tuin van de buren begraaft). Nou heb ik laatst gehoord van een Whiskas-insider dat er een stof in de brokjes zit die een “verslavende” werking heeft op katten.
Het schijnt dat katten geen andere brokjes meer willen als ze eenmaal Whiskas hebben gegeten. Een soort verslaving dus. Dit is waarschijnlijk ook de stof waarop een groot aantal katten reageert door te braken en darmproblemen door krijgt. Dat deze stof niet werkt, blijkt wel uit het feit dat toch veel mensen overstappen op ander voer zonder dat hun kat afkickverschijnselen heeft.
Daarnaast geef ik onze kat zo’n 3 keer per week maaltijdzakjes van de Aldi, die overigens in de fabriek van Felix worden gevuld. Hetzelfde product voor een Aldiprijs! En als ik hem echt wil verwennen, kook ik een stukje varkenslever voor hem. Je ziet aan het beestje dat hij hiervan geniet. Mjammie!!!! Berichten: Lid geworden op: 25 jul 2005 08:49 door » 25 jul 2005 09:09 Hallo, Mijn kat krijgt nu ongeveer 5 maanden Whiskas droogvoer.
(Lust geen blikvoer) De afgelopen twee weken heeft hij last van diaree. Ben er wel mee naar de dierenarts geweest, maar hij had geen koorts. Verder is hij niet echt ziek, eet goed, drinkt voldoende en is ook goed ontwormt en ingeent. Zou het dan toch aan de Whiskas brokken liggen? Misschien dat ik toch maar RC ga uitproberen.
Berichten: Lid geworden op: 12 aug 2005 11:57 door » 12 aug 2005 12:08 goede middag allemaal. whiskas adviseert 4 maaltijd zakjes per dag per kat. wat, ja dat is heel veel, dat zijn twee blikken per dag. Na heel veel ervaring met gezonde en hele zieke katten weet ik dat dit te veel is en ongezond.een volwassen kat mag twee maaltijd zakjes en heeft ook brokjes nodig.
wat ik doe is whiskas brokjes mengen met maaltijd brokjes en dat de gehele dag door en twee maaltijd zakjes per dag geven. mijn katten zijn gezond niet ziek en zien er geweldig uit. mischien heeft iemand er wat aan. groetjes nana Berichten: Lid geworden op: 10 aug 2005 16:40 door » 12 aug 2005 12:30 Wij hebben 8 katten,waarvan 8 Perzen en 3 Exotics.Bij het voeren van Whiskas brokjes viel het mij ook op dat meerdere van mijn katten steeds moesten overgeven.Wij zijn om dit feit ook maar teug gegaan op Royal Canin Persian en IAMS,daar doen de katten het hier erg goed op en hebben minder ontlasting die ook nog eens minder ruikt,dus daar zit dan ook wel weer een voordeel.Want je hoeft dan minder kattensteentjes te gebruiken die ook erg duur zijn.
Welk kattenvoer heeft het meeste vlees?
Kattenbrokken met veel vlees Datum: 20 juni, 2017 Laatst bijgewerkt: 27 januari, 2020 Ben je op zoek naar kattenbrokken met een hoog vleesgehalte? Katten zijn carnivoren en hun natuurlijke voeding bestaat uit hele prooidieren. Brokken bevatten vaak weinig vlees en veel koolhydraten, wat kan bijdragen aan gezondheidsproblemen. Heel goed dus om te kijken naar het vleesgehalte in kattenbrokken.
Markus Muhle Beutenah Power of Nature Meadowland Etosha Thrive Power of Nature Fees Favorite Porta 21 Feline Finest Sensible Natural Health Cat Carnivore Nutrivet Instinct (alle varianten) Purizon (alle varianten)
Waarom staan Orijen en Acana er niet bij? Orijen bevat een redelijk hoog vleesgehalte, maar zit niet in de top 10. Acana bevat niet zoveel vlees, maar wel meer dan de standaard merken. Hoe weet je of een kattenbrok veel vlees bevat? Niet: de term “hoog vleesgehalte” Wel: eiwitgehalte en eiwitbronnen Veel merken zetten op hun website of op de verpakking dat er veel vlees in zit.
- Dit zegt helaas niets.
- Want wat is “veel”? Daarover verschillen de meningen.
- En de term is niet beschermd.
- Ook als er een percentage vlees genoemd wordt, kun je nog misleid worden.
- Stel het merk vertelt je dat er 60% vlees inzit.
- Opzich al niet zoveel, maar dit vleespercentage is vaak het percentage voordat het vlees bewerkt wordt.
En tijdens de bewerking verdwijnt het grootste gedeelte van het vlees, omdat dit vocht is. Zo blijft er veel minder vlees over dan 60%. Hoe kun je het dan wel achterhalen? Je kunt het vleesgehalte vergelijken door te kijken naar het eiwitgehalte, in combinatie met de eiwitbronnen.
- Vlees in brokken bevat vooral eiwit, het vet is er meestal deels aan onttrokken.
- Dus hoe meer vlees, hoe hoger het eiwitgehalte.
- Sommige fabrikanten gebruiken trucjes om het eiwitgehalte op een goedkope manier te verhogen, meestal met soja, erwteneiwit, aardappeleiwit of maisgluten.
- Dus als er plantaardige eiwitten aan toegevoegd zijn, is een groter gedeelte van het eiwitgehalte niet afkomstig van vlees.
In het kun je de brokken vergelijken op eiwitgehalte. Zijn kattenbrokken met veel vlees beter? Niet per definitie. Niet alle katten kunnen grote hoeveelheid verhitte eiwitten goed verteren. Dit resulteert in slechte ontlasting. Voor deze katten is een brok met veel vlees niet de beste keuze, tenzij je het probleem kunt oplossen door kleinere hoeveelheden te voeren en/of verteringsenzymen te geven voor de maaltijd.
Wat is de kwaliteit van het toegevoegde vlees? Wat voor behandeling heeft het vlees ondergaan voordat het in de brok terechtkwam? Welke vitamines en mineralen zijn toegevoegd, in welke vorm, en hoeveel? Wat zijn de overige ingrediënten? Hoe is de brok gemaakt?
De kwaliteit van het vlees is niet goed te achterhalen. Wel kun je aan het percentage ruwe as zien als er veel bot is gebruikt bij het vlees. Hoe hoger % as, hoe meer bot. En bot bevat minder goed verteerbare eiwitten met een lage biologische waarde. Voor het zelf beoordelen van de toevoegingen en ingrediënten, zie het artikel : Kattenbrokken met veel vlees
Welk merk kattenvoeding Raad dierenarts aan?
Het beste kattenvoer volgens de dierenarts: Waarom ze Hills en Royal Canin aanbevelen Als je vaker bij de dierenarts komt, dan weet je dat hij vroeg of laat begint over speciale voeding. Vaak is dit voeding van een van de grotere merken, zoals Hills of Royal Canin. In de meeste gevallen gaat het om een brok en mogelijk om een therapeutisch dieet van één van de veterinary lijnen.
Ik ben het daar niet mee-eens, maar toegegeven: Het moeilijkste vind ik dat mijn kattenvoer adviezen lijnrecht tegenover die van (sommige) dierenartsen staan. Mijn advies is natvoer of rauw voeren, terwijl dierenartsen* brokjes aanbevelen als zijnde ‘een premium dieet waar alles in zit wat katten nodig hebben’ oftewel: ‘echt goed voer’.
Dit is niet alleen voor het dagelijkse voer, maar ook als bij aandoeningen, zoals suikerziekte of blaasproblemen. Ik was nieuwsgierig: Waarom bevelen dierenartsen de grote merken (brokken) aan als goed kattenvoer? Hieronder vind je de vijf redenen waarom ik denk dat dierenartsen deze voeding aanraden.
Wat is beter Hills of Royal Canin?
Voor dierenvoeding van hoge kwaliteit vol ingrediënten die goed zijn voor de gezondheid van uw hond of kat zit u bij Hill’s goed. Zeker als u op zoek bent naar dieetvoeding zal de naam Hill’s u waarschijnlijk wel bekend voorkomen. Onder de naam Hill’s Prescription Diet produceert de Amerikaanse fabrikant namelijk wetenschappelijk dieetvoer dat een uitstekende reputatie heeft.
- Het voer dat onder deze noemer valt bevat natuurlijke bestanddelen waar uw huisdier behoefte aan heeft en dat ook nog aansluit op zijn of haar levensfase en levensstijl.
- Ideaal dierenvoer dus.
- Toch wordt de vraag naar alternatieven voor Hill’s dieetvoeding steeds groter.
- Dat heeft niets te maken met het voer zelf, maar meer met de prijs van Hill’s dieetvoeding.
Het hondenvoer en kattenvoer van Hill’s is namelijk vrij duur. Daar krijg je ook wel kwaliteit voor terug, maar als u uw kat of hond voor een gunstigere prijs net zulk goed dieetvoer wilt voorschotelen, loont het de moeite om alternatieven voor Hill’s dieetvoeding te gaan zoeken.
Hoeveel vlees zit er in Royal Canin?
Wat voor hondenvoer moet ik kopen? Er zijn vele soorten en merken hondenvoer te koop. Elke fabrikant beweert de beste keus te zijn voor je hond. Maar welk voer is nu echt goed en wat kun je beter laten liggen? Er zijn drie soorten hondenvoer te koop: brokken, blikvoer en vers vlees, De meeste bekende merken brokken bevatten te weinig vlees (zowel hondenbrokken als kattenbrokken). Zo bestaat Beneful uit 8% vlees en gaan Pedigree en Frolic daar nog onder met 4% vlees. Duurdere merken zijn niet per se beter, maar voor goed voer betaalt u wel meer.
Een dure brok zoals die van Royal Canin bevat meer vlees. De fabrikant wil zelf niet bekend maken hoeveel procent vlees er in de brokken zit, maar dit zou rond de 20% liggen, nog steeds niet heel veel. Brokken waar meer vlees in zit, zijn bijvoorbeeld Orijen Adult met 80% vlees en Acana Grasslands (60%).
Wil je zelf controleren hoeveel vlees je favoriete merk bevat? Dan kun je uiteraard kijken naar het percentage vlees wat op de verpakking staat. Het maakt echter verschil of de fabrikant droog of vers vlees heeft gebruikt. Vers vlees bestaat voor zo’n 80% uit water en bij de verwerking gaat het meeste vocht verloren, waardoor het werkelijke vleespercentage veel lager uitvalt.
Beter is om het percentage dierlijk eiwit te controleren. Als er geen plantaardige eiwitten zoals proteïnes, soja en gluten in zitten, is waarschijnlijk alle eiwit dierlijk. Zitten er wel plantaardige eiwitten in de brok dan is het lastig te schatten. Blikvoer Blikvoer bestaat voornamelijk uit water, namelijk zo’n 80%.
De ingrediënten zijn vergelijkbaar met die van brokken – oftewel weinig vlees en veel vulmiddelen. Blikvoer is duurder om te voeren dan brokken. Bovendien hebben brokken en vers vlees als voordeel dat ze tandplak en tandvleesproblemen helpen tegen te gaan. Het voeren van vers vlees is een uitstekende manier om de hond te voorzien van genoeg voedingsstoffen. Omdat dit voer meestal geen vulmiddelen bevat, zal de hond ook minder poepen (minder afvalstoffen) en is de ontlasting steviger. Vers vlees kun je op twee manieren voeren: kant en klaar vers vlees (KVV) of een zelf samengesteld menu (BARF) zoals kipkarkas, runderhart en paardenvlees.
Bij het zelf samengestelde menu zul je ook zelf moeten gaan snijden in de stukken vlees. Ook moet je je verdiepen in wat een hond precies nodig. Wil je je hier (nog) niet mee bezighouden dan is KVV ideaal. Dit koop je bij de supermarkt, dierenzaak of via internet. Voor zowel BARF als KVV is het handig om een grote vriezer te hebben om zo een voorraadje te hebben liggen.
De goedkopere KVV-merken Smuldier en Rodi zijn bij de supermarkt te koop, maar zijn matig in kwaliteit. Merken die zeer goed bekend staan, zijn onder andere en, Deze kunnen gekocht worden bij de dierenspeciaalzaak of via internet. Ook voor katten zijn er meerdere KVV-merken te koop. : Wat voor hondenvoer moet ik kopen?
Hoe goed is Royal Canin?
Royal Canin hondenvoer is voer uit het betere segment. De prijs van Royal Canin hondenvoer is daarmee hoger dan het voer uit de supermarkt, maar het komt de gezondheid van je hond zeker ten goede. Royal Canin heeft een breed assortiment waardoor je lastig een keuze maakt.
Is Whiskas gezond voor katten?
Page 6 – Whiskas is een voedingsmerk voor katten dat al sinds 1958 gemaakt wordt. Zoals je misschien al doet vermoeden, is de naam van het merk afgeleid van het Engelse woord voor snorharen: ‘’whiskers”. De voeding van het merk geeft katteneigenaren de garantie dat ze hun kat een gezonde en smakelijke maaltijd aanbieden.
Als kattenbaas wil je graag de beste zorg aan jouw kat geven, dit doe je onder andere door de juiste voeding te geven. Whiskas werkt samen met voedingsdeskundigen om de voedingen voortdurend te verbeteren. Voor smakelijke voeding ben je bij dit merk aan het juiste adres! De zijn bereid met alle essentiële proteïnen, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen die je pluizenbol nodig heeft voor een lang en gelukkig leven.
Het merk heeft kattenbrokken op basis van kip, rund en tonijn. De structuur van de brokjes is uniek, ze zijn namelijk hard van buiten en heerlijk mals van binnen. De kattenbrokken schuren licht langs de tanden waardoor het gebit goed schoon blijft! Het merk heeft kattenbrokken voor elke leeftijd:, en,
Naast droogvoer heeft Whiskas natvoer voor katten. Natvoer is niet alleen gezond voor de kat, het is ook nog eens heel lekker! Het hoge vochtgehalte in het vlees zorgt ervoor dat de kat genoeg vocht binnen krijgt. Van nature drinken katten vaak te weinig water op een dag, het natvoer vult dit dus goed aan.
Er zijn bij Whiskas twee soorten beschikbaar: in gelei en in saus. Het voornaamste verschil tussen deze twee soorten is dat de structuur anders is, zoals de naam al aangeeft is het natvoer in gelei steviger als natvoer in saus. Het natvoer is beschikbaar in multipacks met verschillende smaken.
Temptations: krokante buitenkant met een zachte smaakvolle binnenkant. Sticks: zachte breekbare snack. Crunch: kleine krokante snack die je over een voeding naar keuze strooit.
Katten zijn gek op melk, maar gewone melk is niet goed voor jouw pluizenbol! Normale koemelk bevat veel lactose, dit is niet goed voor de spijsvertering van je kat. Katten hebben het enzym lactase niet, waardoor ze lactose niet kunnen afbreken. Dan zul je je vast afvragen, hoe kan het dat ze de moedermelk tijdens de kitten periode wel kunnen drinken? Dit komt omdat ze bij de geboorte het enzym lactase bij zich dragen, na zes weken wordt dit steeds slechter aangemaakt door het lichaam zelf.
Is Graanvrij kattenvoer beter?
Honden en katten zijn vleeseters – Het grootste voordeel van graanvrij dierenvoer, is dat het dichter bij het natuurlijke dieet van honden en katten ligt. Katten en honden zijn vleeseters, wat betekent dat hun hele lichaam erop is aangepast om dierlijke producten te verwerken.
- Ze hebben scherpe tanden en een korte en zure spijsvertering die goed is in het afbreken van proteïne.
- Deze is er echter niet op berekend om ook granen en vezels te verteren.
- Zeker de lange vezels van tarwe en andere granen zijn een probleem voor deze carnivoren.
- Ze halen er meestal geen voedingsstoffen uit en kunnen er zelfs buikpijn van krijgen.
Daarnaast is tarwe ook nog een van de meest voorkomende allergieën bij honden en katten. Voor huisdieren met een tarwe- of glutenallergie is dierenvoer met graan al helemaal een probleem. Die krijgen hier niet alleen buikpijn van, maar soms ook huid- en vachtproblemen.
Welk kattenvoer meeste vlees?
Kattenbrokken met veel vlees | Voerwijzer.com Datum: 20 juni, 2017 Laatst bijgewerkt: 27 januari, 2020 Ben je op zoek naar kattenbrokken met een hoog vleesgehalte? Katten zijn carnivoren en hun natuurlijke voeding bestaat uit hele prooidieren. Brokken bevatten vaak weinig vlees en veel koolhydraten, wat kan bijdragen aan gezondheidsproblemen. Heel goed dus om te kijken naar het vleesgehalte in kattenbrokken.
Markus Muhle Beutenah Power of Nature Meadowland Etosha Thrive Power of Nature Fees Favorite Porta 21 Feline Finest Sensible Natural Health Cat Carnivore Nutrivet Instinct (alle varianten) Purizon (alle varianten)
Waarom staan Orijen en Acana er niet bij? Orijen bevat een redelijk hoog vleesgehalte, maar zit niet in de top 10. Acana bevat niet zoveel vlees, maar wel meer dan de standaard merken. Hoe weet je of een kattenbrok veel vlees bevat? Niet: de term “hoog vleesgehalte” Wel: eiwitgehalte en eiwitbronnen Veel merken zetten op hun website of op de verpakking dat er veel vlees in zit.
Dit zegt helaas niets. Want wat is “veel”? Daarover verschillen de meningen. En de term is niet beschermd. Ook als er een percentage vlees genoemd wordt, kun je nog misleid worden. Stel het merk vertelt je dat er 60% vlees inzit. Opzich al niet zoveel, maar dit vleespercentage is vaak het percentage voordat het vlees bewerkt wordt.
En tijdens de bewerking verdwijnt het grootste gedeelte van het vlees, omdat dit vocht is. Zo blijft er veel minder vlees over dan 60%. Hoe kun je het dan wel achterhalen? Je kunt het vleesgehalte vergelijken door te kijken naar het eiwitgehalte, in combinatie met de eiwitbronnen.
Vlees in brokken bevat vooral eiwit, het vet is er meestal deels aan onttrokken. Dus hoe meer vlees, hoe hoger het eiwitgehalte. Sommige fabrikanten gebruiken trucjes om het eiwitgehalte op een goedkope manier te verhogen, meestal met soja, erwteneiwit, aardappeleiwit of maisgluten. Dus als er plantaardige eiwitten aan toegevoegd zijn, is een groter gedeelte van het eiwitgehalte niet afkomstig van vlees.
In het kun je de brokken vergelijken op eiwitgehalte. Zijn kattenbrokken met veel vlees beter? Niet per definitie. Niet alle katten kunnen grote hoeveelheid verhitte eiwitten goed verteren. Dit resulteert in slechte ontlasting. Voor deze katten is een brok met veel vlees niet de beste keuze, tenzij je het probleem kunt oplossen door kleinere hoeveelheden te voeren en/of verteringsenzymen te geven voor de maaltijd.
Wat is de kwaliteit van het toegevoegde vlees? Wat voor behandeling heeft het vlees ondergaan voordat het in de brok terechtkwam? Welke vitamines en mineralen zijn toegevoegd, in welke vorm, en hoeveel? Wat zijn de overige ingrediënten? Hoe is de brok gemaakt?
De kwaliteit van het vlees is niet goed te achterhalen. Wel kun je aan het percentage ruwe as zien als er veel bot is gebruikt bij het vlees. Hoe hoger % as, hoe meer bot. En bot bevat minder goed verteerbare eiwitten met een lage biologische waarde. Voor het zelf beoordelen van de toevoegingen en ingrediënten, zie het artikel : Kattenbrokken met veel vlees | Voerwijzer.com
Wat is het beste Graanvrije kattenvoer?
Samenstelling voeding – Voor de getijgerde vrienden is het belangrijk dat het dagelijkse menu voornamelijk uit vlees bestaat. De meeste premium kattenvoeders houden hier rekening mee. Twijfel je, check dan zeker het etiket. Hierop staat hoeveel procent van de voeding uit vlees bestaat.
Taurine is een aminozuur dat toegevoegd moet zijn aan elk kattenvoer. Honden maken zelf taurine aan, maar katten moeten het uit het eten halen. Kijk uit voor vegetarische kattenvoeding. Hoewel dit voor vegetariërs misschien als muziek in de oren klinkt, is het voor katten niet bewezen dat dit gezond is.
Vooral op langere termijn zijn er nog geen onderzoeken die bewijzen dat je kat hier niet ziek van wordt. Afbeelding: Canva.com Katten zijn echte carnivoren. Ze hebben geen enkele behoefte aan planten in de voeding, iets waar honden wel enige nood hebben. Het hele lichaam van de kat is ingesteld op vlees. Denk hierbij aan de aanleg van het gebit, de relatief kleine maag en de afwezigheid van de blinde darm.
- Plantaardig voedsel, en dus ook granen, kan een kat maar met moeite verteren.
- Atten hebben dus geen enkele baat bij granen in het dagelijkse menu.
- Daarnaast komt graanvrij kattenvoer veel meer in de buurt van het natuurlijke dieet.
- En dan zijn er nog de dieren die allergisch of overgevoelig op granen reageren.
Kenmerken van een voedselallergie- of overgevoeligheid bij katten zijn met name jeuk, vooral rondom de kop. Soms krabt het dier zich tot bloedens toe. Ook maag- en darmklachten worden vaak gezien. Voor deze katten is graanvrij katteneten een must. Om te weten welke voeding jouw kat nodig heeft kan je vooraf onderzoeken of je kat enkel gevoelig is voor gluten of voor alle soorten granen. Afbeelding: Canva.com Om te begrijpen wat het verschil is tussen glutenvrij en graanvrij, leggen we eerst uit wat gluten en granen zijn. Granen zijn een verzamelnaam voor de zaden van grassen. We gebruiken ze graag als voedingsmiddel. Van granen gemalen tot meel kan je bijvoorbeeld goed brood bakken.
In kattenvoeding wordt meel gebruikt als bindmiddel. Voorbeelden van granen zijn tarwe, rijst, gerst, rogge, maïs en spelt. Graanvrije voeding bevat dus geen enkele soort graan. Gluten zijn een bestanddeel van sommige granen. Het is een eiwit waar mensen en ook katten gevoelig op kunnen reageren. Niet alle granen bevatten gluten.
De meest bekende granen met gluten zijn tarwe, gerst en rogge. Heeft je kat een glutenallergie, dan kan hij sommige granen dus wel verdragen en andere niet. Vanaf jongs af aan heeft Brechje al een grote liefde voor dieren. En ook het schrijven over dieren deed ze al vroeg.
- Zo hield ze bijvoorbeeld als klein meisje een dagboek bij van haar pony.
- Haar hele leven heeft ze huisdieren om zich heen gehad.
- Paarden, honden, katten, konijnen, ratten, cavia’s, kippen, vissen, zebravinken en zelfs een tamme kauw.
- Het is dan ook niet gek dat ze een opleiding dierverzorging en paardenhouderij heeft gevolgd.
Hierna ging ze studeren voor paraveterinair in de dierenartsenpraktijk. Na ruim 20 jaar in de dierenkliniek gewerkt te hebben, begon ze het schrijven te missen. Diverse trainingen later besloot fulltime teksten te gaan schrijven. Ze startte in 2017 als copywriter, uiteraard met voorkeur voor teksten over dieren.
Is Whiskas goed voor katten?
1. Whiskas 1+ Kattenbrokken Kip – Welk voer zouden dierenartsen aanraden? Dat is een vraag die veel gesteld wordt als het gaat om het beste kattenvoer. De Whiskas 1+ Kattenbrokken Kip is een optie die zij zeker aanraden. Dit kattenvoer beschikt namelijk over ontzettend veel voordelen en geeft jouw kat precies de juiste hoeveelheid energie om zijn of haar gezonde gewicht te behouden.
- Je kat zal hierdoor gezonder leven en kun jij langer van je huisdier genieten! In het kattenvoer zitten allemaal verschillende mineralen en vitamines.
- De mineralen zorgen er voor dat de urinewegen van je kat gezond blijven terwijl de vitamines ervoor zorgen dat de huid gezond blijft en de vacht zijdezacht.
De krokante buiten laag zorgt ervoor dat er een schurend effect bij de tanden is. Door dit proces blijvend de tanden goed schoon. De blokjes zijn krokant van buiten en mals van de binnenkant. In de binnenkant kunnen verschillende smaken zijn. Hierdoor kan je kat zijn favoriete smaak eten.
Is Royal Canin een goed merk?
Royal Canin hondenvoer is voer uit het betere segment. De prijs van Royal Canin hondenvoer is daarmee hoger dan het voer uit de supermarkt, maar het komt de gezondheid van je hond zeker ten goede. Royal Canin heeft een breed assortiment waardoor je lastig een keuze maakt.